MET GALA 2024

Κουτάβι γεννήθηκε με έξι πόδια και δυο ουρές - Η μοναδική περίπτωση της Σκίπερ

Κουτάβι γεννήθηκε με έξι πόδια και δυο ουρές - Η μοναδική περίπτωση της Σκίπερ Facebook Twitter
0

Ένα κουτάβι με έξι πόδια και δυο ουρές γεννήθηκε στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ και κτηνίατροι έκαναν λόγο για «θαύμα».

Η Σκίπερ, όπως ονομάστηκε, πιστεύεται ότι επρόκειτο να έχει δίδυμο αδερφάκι, αλλά προφανώς απέτυχαν να διαχωριστούν πλήρως, καθώς εμφανίζει διπλά μέλη του σώματος από τη μέση και κάτω. Αν και έχει ένα κεφάλι και στήθος, διαθέτει δυο πυελικές περιοχές, διπλό αναπαραγωγικό σύστημα και δυο ουρές. 

Κτηνίατροι λένε πως δεν έχουν καταφέρει να βρουν κάποια παρόμοια περίπτωση σκύλου, επιστημονικά εξακριβωμένη, που να γεννήθηκε ζωντανός με την γενετική κατάσταση της Σκίπερ. 

Κουτάβι γεννήθηκε με έξι πόδια και δυο ουρές - Η μοναδική περίπτωση της Σκίπερ Facebook Twitter

Το θηλυκό κουτάβι γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου μαζί με άλλα οκτώ σκυλάκια και σε κτηνιατρικό έλεγχο δέκα ημέρες αργότερα, προέκυψε πως είναι «απολύτως υγιής, δυνατή και αποφασισμένη». 

Προς το παρόν οι γιατροί δεν θεωρούν πως θα χρειαστεί να αφαιρεθούν κάποια από τα πόδια της επειδή όλα είναι πλήρως λειτουργικά και ανταποκρίνονται στα ερεθίσματα. 

Τα επιπλέον πόδια της Σκίπερ θα μπορούσε μάλιστα να λειτουργήσουν ως πλεονέκτημα και βοήθεια στην ευστάθεια και την ισορροπία της ενώ μαθαίνει να περπατάει. 

Κουτάβι γεννήθηκε με έξι πόδια και δυο ουρές - Η μοναδική περίπτωση της Σκίπερ Facebook Twitter

Βασική προτεραιότητα είναι τώρα να μάθει η κηδεμόνας της πώς να της κάνει κάποιες κινητικές ασκήσεις που θα βοηθήσουν να δυναμώσουν τα πόδια της. 

Στο μεταξύ, στην οικογένεια της Σκίπερ έχουν ήδη προσφέρει μια σωρεία από δωρεές για την φροντίδα και τις εξετάσεις της αλλά και άφθονες λιχουδιές.  

«Τα όργανά της δείχνουν να είναι σε τέλεια φόρμα, ούρα και περιττώματα είναι κανονικά, και είναι πολύ δυνατή! Θηλάζει και μέχρι στιγμής αναπτύσσεται όπως πρέπει», σχολίασε το Neel Veterinary Hospital. 

Διεθνή
0

MET GALA 2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM
Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Με κανονιοβολισμούς στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Γιορκ γιορτάστηκε η επέτειος ενός χρόνου από την στέψη του Βρετανού μονάρχη στις 6 Μαΐου του 2023
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ