Κουτάβι γεννήθηκε με πράσινο τρίχωμα -Σπάνια περίπτωση

Κουτάβι γεννήθηκε με πράσινο τρίχωμα -Σπάνια περίπτωση Facebook Twitter
Ο Pistachio γεννήθηκε με πράσινο τρίχωμα (Πηγή φωτό Facebook)
0

Ο Κρίστιαν Μαλότσι, ένας αγρότης στη Σαρδηνία, δεν πίστευε στα μάτια του όταν η Σπελάτσια, ένα από τα 8 σκυλιά του, γέννησε κουτάβι με πράσινο τρίχωμα.

Ο Pistachio (Φυστίκης), όπως ονομάστηκε το σκυλάκι, ήταν ένα από τα πέντε κουτάβια που γέννησε η Σπελάτσια στις 9 Οκτωβρίου. Τα υπόλοιπα είχαν λευκό τρίχωμα, όπως η ημίαιμη μητέρα τους.

Κουτάβι γεννήθηκε με πράσινο τρίχωμα -Σπάνια περίπτωση Facebook Twitter
Πηγή φωτό Facebook

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να γεννιέται σκύλος με πράσινο τρίχωμα. Εκτιμάται ότι αυτό συμβαίνει όταν τα ανοιχτόχρωμα κουτάβια έρχονται σε επαφή- μέσα στη μήτρα- με μια πράσινη ουσία, την χολοπρασίνη. Πρόκειται για την ίδια ουσία που προκαλεί το πράσινο χρώμα στους μώλωπες.

Πάντως, ο Pistachio δεν θα έχει για πάντα αυτό το ιδιαίτερο χρώμα. Το έντονο πράσινο χρώμα που είχε την ημέρα που γεννήθηκε μέρα με τη μέρα ξεθωριάζει και αυτό θα συνεχίσει όσο μεγαλώνει. Αν και τα «αδέλφια» του θα δοθούν για υιοθεσία, ο Μαλότσι αποφάσισε να κρατήσει στο αγρόκτημά του τον Pistachio και να τον εκπαιδεύσει προκειμένου να φυλάει τα πρόβατα, μαζί με την Σπελάτσια.

Εξάλλου, για αυτό τον Ιταλό αγρότη, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας το πράσινο είναι το σύμβολο της ελπίδας και της τύχης. Οπότε, ίσως ήταν... γραφτό να φέρει ο Pistachio το χαμόγελο στο πρόσωπο των ανθρώπων.

Με πληροφορίες από Reuters

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ