Μητσοτάκης: Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι η πιο απεχθής εκδοχή του φαινομένου

Μητσοτάκης: Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι η πιο απεχθής εκδοχή του φαινομένου Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
0

Στις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι «έσπασε το πέπλο της σιωπής στα πλαίσια του #metoo» ενώ σχολίασε ότι ο ίδιος ως πατέρας, αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει τις καταγγελίες, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου που επέτρεψε στα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσουν.

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, είναι πιο σύνθετο», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι η πιο απεχθής εκδοχή αυτού του φαινομένου.

Καλώντας τα θύματα να μιλήσουν δημόσια και να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη, σχολίασε ότι «τώρα έχει έρθει η ώρα, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Αυτά τα περιστατικά θα αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σημασία. Θα δούμε την ευκαιρία ως κοινωνία να κάνουμε ένα βήμα μπρος. Να προστατεύσουμε θύματα στο μέλλον. Όποιος σκέφτεται σήμερα να ασκήσει αυτής της μορφής την εξουσιαστική βία, θα το σκεφτεί δυο και τρεις φορές. Θα σκεφτεί έκθεση και τιμωρία».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ανησυχία της για τις καταγγελίες, ειδικότερα για τον καλλιτεχνικό χώρο, τονίζοντας πως είναι ένα «οξύ πρόβλημα που προϋπήρχε».

«Η κατάχρηση εξουσίας, η βία, είτε πρόκειται για χώρο εργασίας, εκπαίδευσης, προσωπικών ή οικογενειακών σχέσεων, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι η συνάντησή της με την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, έγινε για να σταλεί το μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι η Πολιτεία, ενθαρρύνει τα θύματα να μιλήσουν.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM