ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ποια σχολεία σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια»

Ποια σχολεία σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» Facebook Twitter
Ποια σχολεία είναι κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» (Eurokinissi)
0

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Σύμφωνα με διευκρίνιση της γ.γ του υπουργείου Παιδείας, Αναστασίας Γκίκα, οι μαθητές των σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης, με το πρόγραμμα που έχουν ήδη.

Δηλαδή 2:10 μ.μ. με 4:3 0μ.μ. για τα νηπιαγωγεία και 2:10 μ.μ. με 5:20 μ.μ. για τα δημοτικά σχολεία.

Με απόφαση της περιφέρειας Αττικής, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής μέχρι και αύριο Τετάρτη.

Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη για προληπτικούς λόγους και με στόχο την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των μαθητών, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ο ισχυρός παγετός που αναμένεται να επικρατήσει στην Αττική τις επόμενες ώρες, θα δυσχεράνουν τη δυνατότητα λειτουργίας των σχολείων και την μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βρίσκονται εντός των Δήμων που κατοικούν.

Αναλυτικά, ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν:

 

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Κλειστά θα είναι  τα σχολεία σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων και του ολικού παγετού, που επικρατούν στο σύνολό της.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος αποφάσισε τη διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών «αλλά και της ανάγκης να μην υπάρξουν παρεκκλίσεις στην πιστή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασία Covid-19 λόγω του ψύχους».

Ειδικότερα κλειστά θα είναι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλους τους Δήμους της Α.Μ.Θ., κατόπιν σχετικής συνεννόησης του περιφερειάρχη με τους πέντε χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., Κώστα Μπαντίκο. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση κατόπιν συνεννόησης με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

 

Χίος
Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης έπειτα από συνεννόηση με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου αποφάσισε τη διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στο νησί.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν έως και την Τετάρτη 17/2 τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Φλώρινα

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες).

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Νάουσα

Κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής του δήμου Νάουσας την Τρίτη λόγω των χιονοπτώσεων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Καρδίτσα

Με απόφαση της Δημοτικής αρχής την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ο Δήμος Μουζακίου, ανακοινώνει επίσης, ότι λόγω χιονοπτώσεων και χαμηλών θερμοκρασιών, την Τρίτη 16/02, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Κοζάνη

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Ειδικής Αγωγής του Δήμου Κοζάνης, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης.

Καστοριά

Με Απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς όλες ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Καστοριάς, έως την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστές λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που σημειώνονται στην περιοχή.

Μαγνησία

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων είναι σήμερα κλειστά στους Δήμους Βόλου, Ρήγα Φερραίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Αλμυρού, καθώς και στην Σκιάθο με αποφάσεις των δημάρχων λόγω του χιονιά. Στον Βόλο κλειστοί είναι και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Πήλιο

Με απόφαση του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικού, εξαιτίας της εκδήλωσης χιονόπτωσης, παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, συνθήκες οι οποίες καθιστούν επικίνδυνη την πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία, σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου θα παραμείνουν κλειστές.

Κεφαλονιά – Ιθάκη

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη σήμερα, λόγω της κακοκαιρίας.

Ναύπλιο

Κλειστά τα σχολεία και στο Ναύπλιο. «Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για μηδενικές θερμοκρασίες και χιονόπτωση κατά διαστήματα τη Δευτέρα και την Τρίτη μας επιβάλλουν να κλείσουμε τις σχολικές μας μονάδες και την Τρίτη 16/2», αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.

Βέροια

Με απόφαση του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών καθώς και όλων των Σχολικών Μονάδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολεία Ειδικής Αγωγής) του Δήμου Βέροιας, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Καρπενήσι

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Καρπενησίου, θα μείνουν κλειστά λόγω των χιονοπτώσεων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Ωστόσο, οι παιδικοί- βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σάμος

Με απόφαση δημάρχου αναστέλλεται η λειτουργία των δημοσίων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων καθώς και των δημόσιων και ιδιωτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ανατολικής Σάμου έως και Τετάρτη 17/02/2021 λόγω των αναμενόμενων, (σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ), ακραίων καιρικών φαινομένων.

Χαλκίδα
Με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, έχοντας υπόψιν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό, που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία όλων των βαθμίδων των Ειδικών Σχολείων του Δήμου, έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε δήμους των περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, καθώς και το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο του Αγίου Βλασίου στο δήμο Αγρινίου.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι κλειστά τα σχολεία στις παρακάτω περιοχές:

- Κορινθία: Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Κορινθίων, Ευρωστίνης, Λουτρακίου - Περαχώρας και Νεμέας, ενώ στο δήμο Σικυωνίων δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες των δημοτικών ενοτήτων, Σικυωνίων, Στυμφαλίας και Φενεού.

- Αργολίδα: Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, 'Αργους - Μυκηνών, Ερμιονίδας και Επιδαύρου.

- Αρκαδία: Δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες στους δήμους, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και βόρειας Κυνουρίας

- Λακωνία: Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους, Σπάρτης, Ευρώτα και Μονεμβασιάς.

Κλειστά τα σχολεία και στην Κρήτη

 

Τα σχολεία όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της κακοκαιρίας θα παραμείνουν κλειστά στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, Τρίτη και Τετάρτη, ενώ η με νέα ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Πολιτική Προστασίας της Περιφέρειας, οι πολίτες καλούνται μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους.

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν κλειστές και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

Κλειστοί έως και την Τετάρτη θα παραμείνουν επίσης οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων Χανίων, Κισσάμου, Αποκορώνου και Πλατανιά.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM