1.750 λίρες για 10 ημέρες: Η Βρετανία βάζει σε εφαρμογή τα «ξενοδοχεία καραντίνας»

1.750 λίρες για 10 ημέρες: Η Βρετανία βάζει σε εφαρμογή τα «ξενοδοχεία καραντίνας» Facebook Twitter
0

Οι επιβάτες που φτάνουν από σήμερα στην Αγγλία από τις 33 χώρες της «κόκκινης λίστας» θα πρέπει να περάσουν 14 ημέρες σε καραντίνα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Η «κόκκινη λίστα» των 33 χωρών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Πορτογαλία, τη Βραζιλία και το Νότια Αφρική και οι νέοι κανονισμοί, που έχουν στόχο να σταματήσει η εξάπλωση νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού στη χώρα, αφορούν ταξιδιώτες που έχουν βρεθεί σε ένα από αυτά τα μέρη τις τελευταίες 10 ημέρες. 

Οι συγκεκριμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν προκαταβολικά κράτηση και να πληρώνουν 1.750 λίρες προκειμένου να περάσουν καραντίνα 10 ημερών σε εγκεκριμένα από την κυβέρνηση ξενοδοχεία. Το ποσό καλύπτει το κόστος διαμονής στο ξενοδοχείο, την μετακίνηση και το τεστ για κορωνοϊό. 

«Καθώς αυτός ο θανατηφόρος ιός μεταλλάσσεται, το ίδιο πρέπει να γίνει και με τις άμυνές μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. «Οι κανόνες που τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα θα ενισχύσουν το σύστημα καραντίνας και θα παρέχουν ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας στα σύνορα κατά νέων παραλλαγμένων στελεχών», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Καθώς αυτός ο θανατηφόρος ιός μεταλλάσσεται, το ίδιο πρέπει να γίνει και με τις άμυνές μας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. «Οι κανόνες που τίθενται σε εφαρμογή θα ενισχύσουν το σύστημα καραντίνας και θα παρέχουν ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας στα σύνορα κατά νέων παραλλαγμένων στελεχών», πρόσθεσε. 

Η κυβέρνηση είπε ότι έχει συνάψει συμφωνία με 16 ξενοδοχεία μέχρι στιγμής, παρέχοντας 4.963 δωμάτια για το νέο σύστημα καραντίνας, ενώ σε κατάσταση αναμονής για τη χρήση τους έχουν τεθεί άλλα 58.000 δωμάτια.

Την Κυριακή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως πάνω από 15 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Σκωτία από το εξωτερικό -και όχι μόνο εκείνοι από χώρες υψηλού κινδύνου- πρέπει πλέον να πηγαίνουν σε ξενοδοχεία καραντίνας. 

Όσοι ταξιδεύουν από «κόκκινες χώρες» προς Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία θα πρέπει να κάνουν κράτηση και να πληρώνουν για καραντίνα στην Αγγλία, καθώς κανένας προορισμός δεν διαθέτει απευθείας διεθνείς πτήσεις. 

1.750 λίρες για 10 ημέρες: Η Βρετανία βάζει σε εφαρμογή τα «ξενοδοχεία καραντίνας» Facebook Twitter

Οποιοσδήποτε επιβάτης κληθεί να μείνει να ξενοδοχείο καραντίνας στην Αγγλία πρέπει να κλείσει από πριν δωμάτιο μέσω ίντερνετ χρησιμοποιώντας ένα κυβερνητικό portal. 

Το επιπλέον κόστος για έναν έξτρα ενήλικα ή για ένα παιδί άνω των 12 ετών είναι 650 λίρες και για παιδί ηλικία 5-12 ετών είναι 325 λίρες. 

Για όσους δεν μπουν σε καραντίνα στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 μέχρι και 10.000 λιρών, ενώ αν κάποιος πει ψέματα σχετικά με το αν βρέθηκε σε χώρα της «κόκκινης λίστας» προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 ετών. 

Επίσης έχει τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα τεστ για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία, με δυο τεστ απαραίτητα στη διαδικασία της καραντίνας. Θα χρειάζεται να κάνουν τεστ την δεύτερη και την όγδοη ημέρα καραντίνας, είτε βρίσκονται σε απομόνωση σε ξενοδοχείο είτε στο σπίτι τους. Τα τεστ, που διεξάγονται από τον NHS, θα κοστίζουν στους ταξιδιώτες 210 λίρες. Όσοι δεν υποβληθούν σε τεστ αντιμετωπίζουν πρόστιμο 2.000 λιρών. 

Με πληροφορίες από BBC, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διεθνή / Συρία: Σε εξέλιξη προετοιμασία υπόθεσης για εγκλήματα πολέμου κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην διοικητής της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Άσαντ, κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες και βίαιες εξαφανίσεις αμάχων στη Δαμασκό, σε μια υπόθεση που θεωρείται κρίσιμη για τη μεταβατική δικαιοσύνη στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM
ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM