Πελώνη: Μέσα Φεβρουαρίου οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca για τους 60-64 ετών

Πελώνη: Μέσα Φεβρουαρίου οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca για τους 60-64 ετών Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Την πορεία και το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών στη χώρα μας περιέγραψε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο εμβολιασμός στη χώρα συνεχίζεται ομαλά και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 400.000 εμβολιασμοί» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει μερική διαφοροποίηση σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca. «Ύστερα από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, το συγκεκριμένο εμβόλιο θα χρησιμοποιηθεί -όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- στις ηλικίες 18 έως 64» σημείωσε.

«Σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο λόγος για τον οποίο ο εμβολιασμός περιορίζεται, προς το παρόν, στα άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών, είναι ότι δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή δεδομένα από κλινικές δοκιμές για τις ηλικίες 65 ετών και άνω. Τα δεδομένα αυτά αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες.

Έτσι, δίπλα στο σύστημα εμβολιασμού που «τρέχει» αυτή τη στιγμή και στο οποίο εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας 80 ετών και άνω, θα αναπτυχθεί ένα δεύτερο σύστημα με νέες εμβολιαστικές γραμμές, το οποίο θα αφορά τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca και την ομάδα των 60-64 ετών.

Οι εμβολιασμοί αυτοί με το νέο εμβόλιο αναμένεται να ξεκινήσουν περί τα μέσα Φεβρουαρίου. Ενώ σύντομα θα ανοίξει και η ηλικιακή ομάδα 75-79».

Πρόσθεσε επίσης ότι «στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο για τον οριζόντιο -και χωρίς προτεραιοποίηση- εμβολιασμό του πληθυσμού των μικρών νησιών, για όλους τους κατοίκους άνω των 18 ετών που το επιθυμούν.

Και αυτό -όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Ικαρία, τους Φούρνους και τη Θύμαινα - καταδεικνύει την ειδική σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στα μικρά νησιά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM