Βραζιλία: Ο γιος του προέδρου Μπολσονάρου καταδικάστηκε να αποζημιώσει μια δημοσιογράφο

Βραζιλία: Ο γιος του προέδρου Μπολσονάρου καταδικάστηκε να αποζημιώσει μια δημοσιογράφο Facebook Twitter
EPA
0

Η βραζιλιάνικη δικαιοσύνη καταδίκασε την Πέμπτη τον βουλευτή Εντουάρντου Μπολσονάρου, γιο του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, να καταβάλει αποζημίωση σε μια δημοσιογράφο για ηθική βλάβη.

Ο βουλευτής είχε ισχυριστεί πως η ρεπόρτερ «αποπειράθηκε να αποπλανήσει» πηγή για να εξασφαλίσει στοιχεία που εξέθεταν τον πατέρα του. Σύμφωνα με την ετυμηγορία σε πρώτο βαθμό, ο 36χρονος βουλευτής προσέβαλε την τιμή της ρεπόρτερ, «αμφισβητώντας τη σοβαρότητα της δημοσιογραφικής της δουλειάς και αυτή του εργοδότη της».

Πρόκειται για τη δημοσιογράφο Πατρίτσια Κάμπους Μέλου, συντάκτρια της εφημερίδας Folha de São Paulo, που χαίρει σεβασμού. Το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε ορίστηκε στα 30.000 reais (4.600 ευρώ).


Ο Εντουάρντου Μπολσονάρου είχε υποστηρίξει τον Μάιο του 2020, σε βίντεο στο YouTube, ότι η δημοσιογράφος προσπάθησε να αποπλανήσει υπάλληλο εταιρείας ψηφιακού marketing για να εξασφαλίσει πληροφορίες. Είχε επίσης ισχυριστεί πως η ρεπόρτερ, που έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία, προωθείται επειδή δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις εναντίον του πατέρα του. Επανέλαβε τους ισχυρισμούς αυτούς μέσω Twitter.


Ο βουλευτής καταφερόταν ειδικά εναντίον μιας έρευνας της εφημερίδας, στην οποία είχε συμμετάσχει η κυρία Κάμπους Μέλου, σχετικά με μια οργάνωση που διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις μέσω της πλατφόρμας Whatsapp για να δυσφημίσει το Κόμμα Εργαζομένων (PT, κεντροαριστερά) κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2018, που κέρδισε τελικά ο Ζαΐχ Μπολσονάρου.


Ο δικαστής έκρινε ότι ο Εντουάρντου Μπολσονάρου, πολιτικός με «σημαντική θέση», πολύ περισσότερο καθώς είναι «γιος του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας», όφειλε «να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του». Για «σπουδαία ημέρα» έκανε λόγο η κυρία Κάμπους Μέλου όταν ανακοινώθηκε η καταδίκη του βουλευτή, στην οποία πάντως ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ασκήσει έφεση.


Ο ίδιος ο πρόεδρος εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο του 2020 επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον της δημοσιογράφου, υποστηρίζοντας επίσης ότι είχε αποπειραθεί να εξασφαλίσει στοιχεία σε βάρος του προσφέροντας σε αντάλλαγμα σεξουαλικές σχέσεις σε πηγή.

Με πληροφορίες από AFP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM
Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Διεθνή / Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Η αστυνομία καταγγέλλει βία και οι διαδηλωτές μιλούν για καταστολή - Το πρώτο κύμα συλλήψεων σημειώθηκε μόλις 12 λεπτά μετά την επίσημη έναρξη της πορείας
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Διεθνή / Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Πέρα από την πρωτεύουσα, εκρήξεις συγκλόνισαν την κεντρική πόλη Κρεμεντσούκ, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, καθώς και την Κριβίι Ριχ, στόχος χτυπημάτων σε υποδομές μεταφορών και πόλης
LIFO NEWSROOM
Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Διεθνή / Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Ο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε γίνει γνωστός για την αγάπη του στην τεχνολογία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων που κατέγραφαν «θαύματα» με σκοπό τη διάδοση της καθολικής διδασκαλία
LIFO NEWSROOM