Η Νέα Υόρκη θα ξεμείνει από εμβόλια την επόμενη εβδομάδα, λέει ο δήμαρχος της πόλης

Η Νέα Υόρκη θα ξεμείνει από εμβόλια την επόμενη εβδομάδα, λέει ο δήμαρχος της πόλης Facebook Twitter
Η Νέα Υόρκη θα ξεμείνει από εμβόλια την επόμενη εβδομάδα, λέει ο δήμαρχος της πόλης (EPA/Αρχείο)
0

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο προειδοποίησε ότι ενδέχεται να εξαντληθούν από εμβόλια κατά του κορωνοϊού την επόμενη εβδομάδα.

«Εάν δεν έχουμε σοβαρό εφοδιασμό, θα πρέπει να παγώσουμε το σύστημα των ραντεβού», είπε στο ραδιόφωνο WNYC.

«Αυτό θα ήταν παράλογο, μετά από όλη την πρόοδο που έχουμε σημειώσει» πρόσθεσε.

Είναι ο τελευταίος αξιωματούχος που εξέφρασε την ανησυχία του για την προμήθεια εμβολίων, για μία περιοχή που κάποτε βρισκόταν στο επίκεντρο της επιδημίας της Αμερικής και εξακολουθεί να είναι ένα από τα χειρότερα μέρη των ΗΠΑ σε ότι αφορά στην επιδημιολογική εικόνα της πανδημίας.

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης λαμβάνει περίπου 300.000 δόσεις την εβδομάδα, και το ένα τρίτο από αυτές πηγαίνει στη πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ωστόσο, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο δήλωσε την Παρασκευή ότι η πολιτεία θα λάβει 50.000 λιγότερες δόσεις την επόμενη εβδομάδα.

Ενώ η πόλη της Νέας Υόρκης ιστορικά αγωνίστηκε για τη διαχείριση των εμβολιασμών, ο ρυθμός αυξήθηκε αυτήν την εβδομάδα λόγω της επέκτασης των τοποθεσιών εμβολιασμού και περισσότερων ατόμων που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Μεταξύ Δευτέρας και Πέμπτης, η πόλη χορήγησε σχεδόν 120.000 δόσεις.

Με πληροφορίες του WNYC/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM