ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Μπάιντεν: Πάλι καλά που δεν θα έρθει ο Τραμπ στην ορκωμοσία- Από τα λίγα που συμφωνούμε

Μπάιντεν: Πάλι καλά που δεν θα έρθει ο Τραμπ στην ορκωμοσία- Από τα λίγα που συμφωνούμε Facebook Twitter
EPA
0

Κάθε άλλο παρά ενοχλημένος με την επικείμενη απουσία του Ντόναλντ Τραμπ από την ορκωμοσία του εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν.

«Μου είπαν ότι είπε πως δεν θα εμφανιστεί στην ορκωμοσία. Ένα από τα λίγα πράγματα που αυτός κι εγώ συμφωνούμε. Πάλι καλά που δεν θα εμφανιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκλεγμένος πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα μέσω Twitter ότι δεν προτίθεται να παραστεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του, μια παράδοση που σηματοδοτεί την ομαλή μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ. «Για όλους εκείνους που έχουν ρωτήσει, δεν θα πάω στην ορκωμοσία στις 20 Ιανουαρίου», έγραψε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό πιστεύω ότι δεν ήταν ικανός για τη δουλειά. Για αυτό ήμουν υποψήφιος», δήλωσε ο Μπάιντεν για τον Τραμπ. «Έχει ξεπεράσει ακόμη και τις χειρότερες απόψεις για εκείνον. Μας έχει ντροπιάσει σε όλο τον κόσμο. Δεν αξίζει να είναι πρόεδρος», συνέχισε.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο παραπομπής του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, δεν θέλησε να πάρει θέση. «Αυτό είναι απόφαση του Κογκρέσου. Εγώ είμαι επικεντρωμένος στη δική μου δουλειά», απάντησε.

Στις δηλώσεις του ο Τζο Μπάιντεν επέκρινε ξανά τους εισβολείς στο Καπιτώλιο, τους οποίους αποκάλεσε και πάλι εγχώριους τρομοκράτες και κακοποιούς, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε έναν από αυτούς που φορούσε μπλούζα με το σύνθημα «6MWE». Πρόκειται για τα αρχικά της αντισημιτικής φράσης «έξι εκατομμύρια δεν ήταν αρκετά», που αναφέρεται στους Εβραίους που δολοφονήθηκαν κατά το Ολοκαύτωμα.

«Ευπρόσδεκτος» ο Πενς, «απούσα» και η Μελάνια

Σε ό,τι αφορά στην ορκωμοσία, όταν ρωτήθηκε για τον Μάικ Πενς, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο απερχόμενος αντιπρόεδρος είναι ευπρόσδεκτος.

«Θα είναι τιμή μου να είναι εκεί και να προχωρήσουμε με τη μετάβαση», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Μάικ Πενς.

Εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ, απούσα από την ορκωμοσία θα είναι και η απερχόμενη Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.

Αν τελικά ο απερχόμενος πρόεδρος δεν παραστεί, θα είναι η πρώτη φορά από το 1869 που συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με τον Guardian. Ο τελευταίος που δεν είχε παραστεί ήταν ο Άντριου Τζόνσον, ο οποίος παραπέμφθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά απαλλάχθηκε από τη Γερουσία. Άλλοι δύο πρόεδροι δεν είχαν παραστεί στην ορκωμοσία του διαδόχου τους, ο Τζον Άνταμς (1801) και ο Τζον Κουίνσι Άνταμς (1829).

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ