Γκάγκα: «Άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε»

Γκάγκα: «Άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Για τα μέτρα και την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μίλησε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα, που εκτιμά αύξηση κρουσμάτων το επόμενο 15ήμερο και χαλάρωση μέσα στην Άνοιξη. 

«Όλοι χαλαρώσαμε λίγο στις γιορτές και είναι φυσιολογικό. Το φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ωστόσο πως «αν κρατάμε τις μάσκες και τα μέτρα τα πράγματα θα είναι καλά για όλους μας».

Όπως εξήγησε, υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς, αλλά τόνισε ότι δεν κινδυνεύουν τα παιδιά στα σχολεία με τη μάσκα, με την ίδια να εκτιμά ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά καθώς «είναι πιο ασφαλής τρόπος από το να είναι στις παιδικές χαρές χύμα».

Γίνεται επιδημιολογική παρατήρηση συνεχώς και ανάλογα παίρνονται αποφάσεις, επεσήμανε η κ. Γκάγκα, ενώ ανέφερε πως ο εμβολιασμός εξελίσσεται καλά στη χώρα μας, συμπληρώνοντας πως «φαίνεται πως το εμβόλιο θα καλύπτει για 6 μήνες. Μεγάλο ποσοστό των ασθενών που βγήκαν από το πρώτο κύμα έχουν ακόμα αντισώματα».

«Μέσα στην άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε», εκτίμησε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ατυχής η ανακοίνωση» για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο

«Είναι από τις σπάνιες εκείνες φορές που υπουργείο Εξωτερικών άλλου Κράτους επιχειρεί να παρέμβει ανοιχτά στη Δικαιοσύνη της χώρας μας», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων
THE LIFO TEAM
ΔΙΚΗ ΤΕΜΠΗ

Ελλάδα / Δίκη για τα Τέμπη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για την υποστήριξη της κατηγορίας

Στο επόμενο διαδικαστικό στάδιο εισέρχεται σήμερα η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας να αναμένεται να προτείνει ποιες από τις παραστάσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας θα γίνουν δεκτές
THE LIFO TEAM