Γκάγκα: «Άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε»

Γκάγκα: «Άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Για τα μέτρα και την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μίλησε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα, που εκτιμά αύξηση κρουσμάτων το επόμενο 15ήμερο και χαλάρωση μέσα στην Άνοιξη. 

«Όλοι χαλαρώσαμε λίγο στις γιορτές και είναι φυσιολογικό. Το φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ωστόσο πως «αν κρατάμε τις μάσκες και τα μέτρα τα πράγματα θα είναι καλά για όλους μας».

Όπως εξήγησε, υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς, αλλά τόνισε ότι δεν κινδυνεύουν τα παιδιά στα σχολεία με τη μάσκα, με την ίδια να εκτιμά ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά καθώς «είναι πιο ασφαλής τρόπος από το να είναι στις παιδικές χαρές χύμα».

Γίνεται επιδημιολογική παρατήρηση συνεχώς και ανάλογα παίρνονται αποφάσεις, επεσήμανε η κ. Γκάγκα, ενώ ανέφερε πως ο εμβολιασμός εξελίσσεται καλά στη χώρα μας, συμπληρώνοντας πως «φαίνεται πως το εμβόλιο θα καλύπτει για 6 μήνες. Μεγάλο ποσοστό των ασθενών που βγήκαν από το πρώτο κύμα έχουν ακόμα αντισώματα».

«Μέσα στην άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε», εκτίμησε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Την παρέπεμψαν σε ψυχιατρική εξέταση με σκοπό να την απολύσουν»

Ο θείος της 57χρονης Σοφίας Χρηστίδου έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις από την πλευρά των Διευθύνσεων του σχολείου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
THE LIFO TEAM
ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM