Εισήγηση των ειδικών για τα σχολεία: Άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου

Εισήγηση των ειδικών για τα σχολεία: Άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η επιτροπή των ειδικών, που συνεδρίασε για τα σχολεία, εισηγήθηκε το άνοιγμα μόνο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου, με αυστηρά μέτρα.

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε, με συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, οι ειδικοί κατέληξαν σε αυτή την εισήγηση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Την επόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα τεθεί υπό συζήτηση το θέμα για την επιστροφή στα θρανία των μαθητών της Γ' Λυκείου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Στο επόμενο διάστημα, με βάση τις εξελίξεις, θα εξεταστεί και το άνοιγμα των Γυμνασίων και της Α' και Β' Λυκείου.

Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων περιλαμβάνει τη διενέργεια rapid tests στους μαθητές Λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επίσης, προβλέπεται δημιουργία πλατφόρμας στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, το σχέδιο προβλέπει διαφορετικές ώρες έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων και χρήση όλων των εισόδων των σχολείων, προκειμένου να μη δημιουργείται συνωστισμός. Αυτό αφορά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, καθώς τα παιδιά συνοδεύονται. Επίσης, θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί στα σχολεία, πριν από το κλείσιμο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM