Πιο κοντά Ελλάδα και Κύπρος: Προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός ακτοπλοϊκής σύνδεσης

Πιο κοντά Ελλάδα και Κύπρος: Προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός ακτοπλοϊκής σύνδεσης Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
0

Την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για την προκήρυξη του διαγωνισμού ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της γραμμής από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έτσι, σύντομα επιβάτες και οχήματα θα διακινούνται ανάμεσα στις δύο χώρες από το λιμάνι του Πειραιά, σε εκείνο της Λεμεσού ή της Λάρνακας.

Το δρομολόγιο θα εκτελείται τους καλοκαιρινούς μήνες σε εβδομαδιαία βάση, ενώ τους χειμερινούς ανά δεκαπενθήμερο.

«Στηρίξαμε, από την πρώτη στιγμή, την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου» τόνισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, «συνεργαζόμενοι στενά με την Κυπριακή Κυβέρνηση. Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι, αφού, μετά την επίτευξη του στόχου της χρηματοδότησης από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η προκήρυξη του διαγωνισμού σηματοδοτεί την αφετηρία της διαδικασίας που πολύ σύντομα θα ενώσει και μέσω θαλάσσης την Κύπρο και την Ελλάδα, προσθέτοντας έναν ακόμα στους πολλούς και σημαντικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία μας τον Υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλη Δημητριάδη και τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκο Κενεβέζο. Θα είμαστε μαζί στο πρώτο δρομολόγιο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM