Έρευνα: Ένας στους 10 Ισπανούς έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό

Έρευνα: Ένας στους 10 Ισπανούς έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Έρευνα: Ένας στους 10 Ισπανούς έχει μολυνθεί με κορωνοϊό (EPA/Αρχείο)
0

Διπλασιάστηκε το ποσοστό των Ισπανών που έχει μολυνθεί από κορωνοϊό σύμφωνα με έρευνα.

Πλέον το ποσοστό ανέρχεται στο 10%, περίπου δηλαδή 4,7 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί στο δεύτερο κύμα της πανδημίας από τα τέλη του καλοκαιριού, όπως δείχνουν σήμερα τα αποτελέσματα του τελευταίου σταδίου μιας έρευνας αντισωμάτων, που διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο.

Περισσότεροι από 51.400 άνθρωποι έκαναν τεστ και απάντησαν σε ερωτήσεις σε ολόκληρη την Ισπανία, στο δεύτερο μισό του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της έρευνας επιπολασμού, που δείχνει ότι οι μολύνσεις έχουν κατά πολύ υπερβεί τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ισπανία των περισσότερων από 1,75 εκατομμυρίων.

«Ένας στους 10 ανθρώπους που ζει στην Ισπανία έχει μολυνθεί, οι μισοί κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος και οι άλλοι μισοί κατά τη διάρκεια του δεύτερου επιδημικού κύματος», εξήγησε η Ραχέλ Γιότι, διευθύντρια του ινστιτούτου Carlos III Health, που ηγήθηκε μαζί με άλλους της έρευνας.

Ο επιπολασμός στη Μαδρίτη είναι ο υψηλότερος από όλες τις ισπανικές περιφέρειες, με το 18,6% του πληθυσμού να έχει θετικό τεστ αντισωμάτων COVID-19.

Προηγούμενα αποτελέσματα της έρευνας που είχαν δημοσιευτεί τον Ιούλιο, αφότου υποβλήθηκαν σε τεστ σχεδόν 70.000 άνθρωποι το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, είχαν δείξει ένα ποσοστό επιπολασμού λίγο πάνω από το 5%.

Η Ισπανία μετρά 48.401 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό, με 388 τις τελευταίες 24 ώρες.

Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Υγείας της χώρας σήμερα καταγράφηκαν 10.328 κρούσματα νέου κορωνοϊού, με αποτέλεσμα το σύνολο από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται σε 1.762.212.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM