ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Ζεράρ Ουγιέ, πρώην προπονητής της Λίβερπουλ

Ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Ζεράρ Ουγιέ, πρώην προπονητής της Λίβερπουλ Facebook Twitter
EPA
0

Θλίψη σκόρπισε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η είδηση του θανάτου του Ζεράρ Ουγιέ, που έγραψε ιστορία ως προπονητής στη Λίβερπουλ.

Ο Ουγιέ άφησε την τελευταία του πνοή στα 73 του χρόνια. Μόλις την Κυριακή πήρε εξιτήριο, έπειτα από παραμονή τριών εβδομάδων σε νοσοκομείο του Παρισιού, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς.

Ο Γάλλος τεχνικός, μετά τη θητεία του στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνικής ομάδας της χώρας του, ανέλαβε τη Λίβερπουλ στα τέλη του 1998. Το 2001 οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του κυπέλλου UEFA, του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, αλλά και του κυπέλλου Αγγλίας και του League Cup.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια ματς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε εσπευσμένα σε επέμβαση καρδιάς. Επέστρεψε όμως στην προπονητική. Έφυγε από το Λίβερπουλ το 2004 και στη συνέχεια οδήγησε τη Λιόν σε δύο πρωταθλήματα Γαλλίας, προτού επιστρέψει στην Αγγλία για την Άστον Βίλα. Όμως, έπειτα από 9 μήνες η κατάσταση της υγείας του τον ανάγκασε να παραιτηθεί.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ