Γαλλία: Έρευνα για τον βραβευμένο με Michelin σεφ Guy Martin, έπειτα από καταγγελία για βιασμό

Γαλλία: Έρευνα για τον βραβευμένο με Michelin σεφ Guy Martin, έπειτα από καταγγελία για βιασμό Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος σεφ Guy Martin, βραβευμένος με Michelin, θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της αστυνομίας, μετά την καταγγελία γυναίκας ότι τη βίασε κατά τη διάρκεια επαγγελματικής συνάντησης το 2015.

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα για την καταγγελία, την οποία αρνείται κατηγορηματικά ο σεφ.

Την Παρασκευή, η Florence Châtelet Sanchez κατέθετε στην αστυνομία επί τέσσερις ώρες. Κατηγόρησε τον 63χρονο Martin για «βιασμό και σεξουαλική επίθεση», κατά τη διάρκεια επαγγελματικής συνάντησης που έγινε στο εστιατόριό του, Le Grand Véfour, στο κέντρο του Παρισιού, τον Φεβρουάριο του 2015.

Η γυναίκα, ιδρύτρια και πρόεδρος της εταιρείας By Dehesa που προμηθεύει με υψηλής ποιότητας γαστρονομικά προϊόντα αρκετά εστιατόρια του Παρισιού, είπε στους αστυνομικούς ότι ο σεφ της επιτέθηκε σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο, στον πάνω όροφο του εστιατορίου.

Η δικηγόρος της, Vanessa Zencker, δήλωσε στην εφημερίδα Libération ότι η εντολέας της δεν έκανε νωρίτερα την καταγγελία επειδή ήταν σε «μακρά περίοδο άρνησης». Επίσης ανέφερε ότι ενθαρρύνθηκε να πάει στην αστυνομία μετά το κίνημα #MeToo.

Ο Martin δήλωσε ότι «προσβάλλει επίσημα» τις κατηγορίες που για πρώτη φορά διατυπώθηκαν σε περιοδικό τον Σεπτέμβριο, όταν ο σεφ είχε γράψει στο Twitter ότι οι ισχυρισμοί «δεν έχουν καμία βάση». Την Τετάρτη ο 63χρονος δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για τις νομικές ενέργειες και δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Ο Guy Martin είναι αυτοδίδακτος και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην κουζίνα στα 17 του, με ειδίκευση στην πίτσα. Έλαβε το πρώτο αστέρι Michelin μόλις έξι μήνες αφού άρχισε να εργάζεται ως σεφ, στα 26 του. Ακολούθησε δεύτερο αστέρι το 1990. Έγινε αρχισέφ στο Le Grand Véfour το 1991 και το 2011 έγινε ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM