«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα εκβιάστηκε για να δώσει τη συνέντευξη στο BBC το 1995»

«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα εκβιάστηκε για να δώσει τη συνέντευξη στο BBC το 1995» Facebook Twitter
0

Το BBC λέει πως ανέκτησε το σημείωμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα που επιβεβαιώνει ότι τα πλαστά στοιχεία δεν επηρέασαν την απόφασή της να δώσει την διάσημη συνέντευξη στο Panorama.

Πριν από 25 χρόνια, η αποκαλυπτική συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα είχε κλονίσει τη βρετανική μοναρχία αφού μίλησε για πρώτη φορά για την εξωσυζυγική της σχέση και παραδέχτηκε ότι απάτησε τον Κάρολο κατά τη διάρκεια του γάμου τους με τον αξιωματικό του στρατού Τζέιμς Χιούιτ.

«Υπήρχαν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε ήταν κάπως στριμωγμένα. [...] Ναι, τον λάτρευα. Ναι, ήμουν ερωτευμένη μαζί του», είπε η Νταϊάνα στον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ και τα 23 εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολούθησαν τη συνέντευξη στις 20 Νοεμβρίου του 1995.

 

Ο αδερφός της, Τσαρλς Σπένσερ κατηγορεί τώρα τον Μπασίρ ότι χρησιμοποίησε πλαστά τραπεζικά έγγραφα και και άλλες ανήθικες μεθόδους για να πείσει την Πριγκίπισσα της Ουαλίας να του παραχωρήσει τη συνέντευξη.

Το BBC είπε πως το κανάλι είχε εξασφαλίσει τότε στα αρχεία του μια χειρόγραφη επιστολή από την πριγκίπισσα Νταϊάνα, στην οποία δήλωνε ότι δεν είχε χειραγωγηθεί και δεν εξαναγκάστηκε να δώσει τη συνέντευξη. Ωστόσο, το κανάλι «δεν διαθέτει πλέον φυσικό αντίγραφο της χειρόγραφης επιστολής», καθώς έχει χαθεί.

«Τα αρχεία του BBC λένε ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας είπε ότι δεν είχε δει τα πλαστά έγγραφα και δεν είχαν παίξει κανένα ρόλο στην απόφασή της να συμμετάσχει στη συνέντευξη», είχε πει εκπρόσωπος του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού στη New York Post.

Το σημείωμα της Νταϊάνα αναφέρεται στα πλαστά τραπεζικά στοιχεία που το BBC λέει πως ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ, ο οποίος της πήρε συνέντευξη, παραδέχθηκε ότι προσκόμισε ενώ προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στην πριγκίπισσα. 

Η υπόθεση διερευνάται πλέον εκτενώς, ωστόσο, περιπλέκεται από το γεγονός ότι ο 57χρονος δημοσιογράφος, νοσεί από κορωνοϊό. Πρόσφατα το BBC ζήτησε συγγνώμη από τον αδερφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, ο οποίος αποκάλυψε τα αποδεικτικά στοιχεία.

Ο Τσαρλς Σπένσερ ισχυρίστηκε ότι ο Μπασίρ είπε στην αδελφή του «φανταστικές ιστορίες για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της» και της έδειξε ψεύτικα τραπεζικά αρχεία που σύμφωνα με πληροφορίες βοήθησαν τον Μπασίρ να πάρει τη συνέντευξη.

Η δήλωση του BBC έρχεται ως απάντηση στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Channel 4 που υποστήριξε ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα εξαναγκάστηκε από τον δημοσιογράφο του BBC να προβεί στις αποκαλύψεις. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Πολιτισμός / Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Η «Χαμένη Πόλη» εξακολουθεί να γοητεύει τους ερευνητές και έχει πολλά ακόμη να δώσει μέσα από τη μεγαλύτερη ανασκαφή που έχει γίνει ποτέ, τα τελευταία 70 χρόνια
LIFO NEWSROOM
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συγκίνησαν το κοινό στην πρεμιέρα του «Deliver Me From Nowhere»

Πολιτισμός / Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συγκίνησαν το κοινό στην πρεμιέρα του «Deliver Me From Nowhere»

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γουόρεν Ζέινς που κυκλοφόρησε το 2023 και εστιάζει στη δημιουργία του άλμπουμ «Nebraska» (1982) το οποίο ηχογράφησε ο Σπρίνγκστιν στο δωμάτιο του στο Κολτς Νεκ του Νιου Τζέρσεϊ σε ένα τετρακάναλο κασετόφωνο
LIFO NEWSROOM
Ντάριο Αρτζέντο: Ο «Χίτσκοκ της Ιταλίας» με τα λοξά πλάνα που προκαλούσε πανικό στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Ντάριο Αρτζέντο: Ο «Χίτσκοκ της Ιταλίας» με τα λοξά πλάνα που προκαλούσε πανικό στις κινηματογραφικές αίθουσες

Ο Ντάριο Αρτζέντο που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει τα 85 του χρόνια έχει πλέον αποσυρθεί από τα κινηματογραφικά πλατό εδώ και τρία χρόνια, καθώς πέρα από το εμπόδιο της ηλικίας του απογοητεύτηκε και από την αποδοχή που είχε η τελευταία του ταινία «Μαύρα Γυαλιά»
LIFO NEWSROOM
Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Έφτασαν Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν - Ο σκηνοθέτης φορούσε καρφίτσα με παλαιστινιακή σημαία

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Έφτασαν Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν - Ο σκηνοθέτης φορούσε καρφίτσα με παλαιστινιακή σημαία

«Μου αρέσει να δουλεύω με τον Γιώργο» δήλωσε η Έμα Στόουν - «Η ταινία δείχνει τι συμβαίνει τώρα στην κοινωνία» τόνισε ο σκηνοθέτης
LIFO NEWSROOM