Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές στην πλατεία Νικόπολης - Αστυνομικοί περιμετρικά του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές στην πλατεία Νικόπολης - Αστυνομικοί περιμετρικά του ΑΠΘ Facebook Twitter
0

Ένταση επικράτησε απόψε στην πλατεία της Νικόπολης, δυτικά της Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη περιπολικό ύστερα από κλήση για συνάθροιση ατόμων, παρά τους περιορισμούς για αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν λεκτικά στα μέλη του πληρώματος που επιχείρησαν να τους ελέγξουν, εκσφενδονίζοντας αντικείμενα προς το μέρος τους, χωρίς να αναφερθεί πάντως κάποιος τραυματισμός.

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, ενώ στην περιοχή κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις και ακολούθησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών.

Όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές και εξετάζεται η συμμετοχή τους στο επεισόδιο.

Αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ΑΠΘ

Την ίδια στιγμή, σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων και προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εισόδου ατόμων στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε σημεία περιμετρικά του πανεπιστημιακού κάμπους, ενώ παράλληλα, διενεργούνται έλεγχοι σε πεζούς και οχήματα για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.

Το ΑΠΘ θα μείνει κλειστό στις 16 και 17 Νοεμβρίου, όπως αποφάσισαν οι πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, απόφαση που στηρίζεται στην κρισιμότητα της επιδημιολογικής κατάστασης στην πόλη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι φέτος λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθούν πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας ανοιχτά για όσα πολλές φορές μένουν στο περιθώριο ή αμφισβητούνται

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: Καλεσμένοι-έκπληξη και δεκάδες προσωπικότητες στο φετινό συνέδριο

Περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι του πολιτισμού, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, των media, του ακτιβισμού και της κοινωνίας των πολιτών θα συζητήσουν ανοιχτά θέματα που αφορούν την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στους χώρους εργασίας αλλά και στην καθημερινή ζωή.
LIFO NEWSROOM
Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Ελλάδα / Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Αρκετοί εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ζαλάδες και άλλες παρενέργειες, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών
LIFO NEWSROOM
Μετς: Βίντεο από την στιγμή που ΙΧ στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

Ελλάδα / Μετς: Βίντεο από την στιγμή που το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

ο όχημα, το οποίο έφερε ξένες πινακίδες, φέρεται να ήταν σταθμευμένο για αρκετό καιρό στο σημείο, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής
LIFO NEWSROOM
Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Ελλάδα / Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά, το κύκλωμα προχωρούσε στην κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση αιτημάτων έκδοσης εγγράφων και πιστοποιητικών σε Κτηματολογικά Γραφεία
LIFO NEWSROOM