Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Σέιχ Σου, Κασσάνδρα, Σιθωνία - Λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Σέιχ Σου, Κασσάνδρα, Σιθωνία - Λόγω κινδύνου πυρκαγιάς Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε επιφυλακή θα είναι αύριο οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς, μεταξύ των άλλων περιοχών, και σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι λόγω του υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη, από τις 11 σήμερα το βράδυ, έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Επίσης, απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 7.30 το πρωί της Παρασκευής έως τις 7.30 το πρωί του Σαββάτου, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στις περιοχές Μεσονήσι και Κορυφογραμμή, από Κασσανδρινό έως Αγ. Παρασκευή και στη Σιθωνία, στο όρος Δραγουντέλι.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς είχε χαρακτηρίσει την αυριανή ως την πιο επικίνδυνη ημέρα του καλοκαιριού για εκδήλωση πυρκαγιάς, εφιστώντας την προσοχή όλων.

«Αύριο είναι η πιο δύσκολη ημέρα του φετινού καλοκαιριού, με δείκτη επικινδυνότητας 4 σε 17 Νομούς της επικράτειας. Για το λόγο αυτό, απευθύνω έκκληση προς όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουμε κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή οπουδήποτε αλλού που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς από αμέλεια» τόνισε, προσθέτοντας πως «όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής για να αντιμετωπίσουμε άμεσα την όποια επικίνδυνη κατάσταση εκδηλωθεί. Συστηματικές περιπολίες από επίγεια και εναέρια μέσα θα γίνονται σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου σε όλες τις περιοχές που κινδυνεύουν».

Άλλωστε, για τον ίδιο λόγο εστάλη σήμερα το απόγευμα ιδοποίηση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη αντίδραση των Αιγύπτιων ψαράδων στην αίτηση αποφυλάκισης Κασιδιάρη

Ελλάδα / Η πρώτη αντίδραση των Αιγύπτιων ψαράδων στην αίτηση αποφυλάκισης Κασιδιάρη

Η δήλωση ολοκληρώνεται με αυστηρή προειδοποίηση προς τη Δικαιοσύνη, ειδικά υπό το φως της αποφυλάκισης δύο ακόμα καταδικασμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής – των Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Παππά
LIFO NEWSROOM
Δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Με φωτογραφίες του παιδιού της, καταθέτει η μητέρα της

Ελλάδα / Δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Με φωτογραφίες του παιδιού της, καταθέτει η μητέρα της

«Είμαι η μαμά της Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε στο αστυνομικό τμήμα από τον πρώην σύντροφο της», έτσι συστήνομαι από την 1η Απριλίου 2024, κατέθεσε η Δέσποινα Καλλέα
LIFO NEWSROOM