Σάλος με την τσάντα Hermes της Εμινέ Ερντογάν μετά το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα

Σάλος με την τσάντα Hermes της Εμινέ Ερντογάν μετά το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα Facebook Twitter
0

Έντονες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν, μετά την αποκάλυψη παλαιότερης φωτογραφίας της να κρατά μια γαλλική τσάντα Hermes κόστους 50.000 δολαρίων. 

«Μετά το κάλεσμα του Ερντογάν σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, περιμένουμε την Εμινέ να κάψει τις γαλλικές τσάντες της στην πλατεία Ταξίμ και να δείξει την συμπαράστασή της», σχολίασε κάποιος χρήστης στα social media, προσθέτοντας το hashtag #EmperorHasNoClothes [σ.σ. ο βασιλιάς είναι γυμνός]. 

«Πολύ ωραία η γαλλική τσάντα (50K) που σας αγόρασε ο Τούρκος φορολογούμενος, κυρία Ερντογάν», σημείωσε άλλος χρήστης. 

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στήριξε το μποϊκοτάζ της τουρκικής κυβέρνησης στα γαλλικά προϊόντα, κατακρίνοντας ωστόσο τα ακριβά γούστα της Εμινέ Ερντογάν, την οποία κάλεσε να «ανοίξει τον δρόμο» και να γίνει η πρώτη που μποϊκοτάρει τη Γαλλία, καίγοντας την τσάντα της. 

Εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) απάντησε στη συγκεκριμένη πρόταση, υποστηρίζοντας πως το κάλεσμα του Κιλιτσντάρογλου απέναντι στην Εμινέ συνιστά «βία εναντίον των γυναικών».

Η αρθρογράφος της Hürriyet, Hande Fırat, επιχείρησε εμμέσως να υπερασπιστεί την Εμινέ Ερντογάν, μετά τον σάλο που προκάλεσε το κάλεσμα του συζύγου της σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, υποστηρίζοντας ότι η Πρώτη Κυρία δεν ξοδεύει χρήματα σε ακριβές τσάντες παρά αγοράζει μόνο απομιμήσεις. 

«Οι πληροφορίες που έχω λάβει από τις πηγές μου δείχνουν ότι η Πρώτη Κυρία, η οποία πρωτοστατεί στην εκστρατεία "Μηδέν απορρίμματα", διατηρεί την ίδια ευαισθησία και στις τσάντες της, ειδικά στα αξεσουάρ της», σημείωσε σε άρθρο της, προσθέτοντας ότι η Εμινέ Ερντογάν «φροντίζει να μην χρησιμοποιεί αυθεντικές τσάντες μάρκας. Με άλλα λόγια, δεν δίνει λεφτά σε τσάντες, όπως φημολογείται. Προτιμά κυρίως οικιακά είδη. Και αντί για αυθεντικές, αγοράζει απομιμήσεις. Και ειδικά σε τσάντες και αξεσουάρ προτιμά κυρίως να είναι από υλικά ανακύκλωσης».

Τον περασμένο Ιούνιο, όταν φωτογραφίες της Εμινέ Ερντογάν με την τσάντα του γαλλικού οίκου Hermes κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά, ο δημοσιογράφος Ender İmrek κλήθηκε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο με κατηγορίες πως προσέβαλλε την σύζυγο του προέδρου, «μην αποδίδοντας όμορφα χαρακτηριστικά σε εκείνη». 

«Είναι ένα ανύπαρκτο έγκλημα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το να μην εγκωμιάζεις την Εμινέ Ερντογάν είναι ίδιο με το να την προσβάλεις», δήλωσε τότε ο Τούρκος δημοσιογράφος. 

Κάποιοι χρήστες στα social media σχολίασαν επίσης πως η αεροπορική εταιρία Turkish Airlines ήταν έτοιμη να παραλάβει το πρώτο Airbus A350. Η Airbus είναι γαλλική εταιρία. 

Μια τουρκική πλατφόρμα διασταύρωσης πληροφοριών τόνισε επίσης πως το αντιγριπικό εμβόλιο που χρησιμοποιείται στην Τουρκία παρασκευάζεται από την γαλλική εταιρία Sanofi Pasteur.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Ερντογάν απάντησε το κάλεσμα του πολιτικού αντιπάλου του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να κάψει η Πρώτη Κυρία την τσάντα της, λέγοντας: «Αν έχεις κότσια, μίλα για μένα. Όχι για τη γυναίκα μου. Τι σόι πολιτικός είσαι; Αν ψάχνεις μια τσάντα να κάψεις, υπάρχουν πολλοί "Λευκοί Τούρκοι" μαζί σου». 

Το «White Turk» [σ.σ. Λευκός Τούρκος] είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται για τους πλουσιότερους, με πιο ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά Τούρκους σε αντίθεση με τους «black Turks»[σ.σ. μαύροι Τούρκοι] της Ανατολίας, που συνήθως είναι πιο φτωχοί, ανήκουν κυρίως στην εργατική τάξη και είναι πιο θρησκευόμενοι. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Διεθνή / Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Μόλις το 28% του δείγματος σε δημοσκόπηση απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν οι συλλήψεις μεταναστών σε χώρους δουλειάς σε εφόδους των αρχών είναι κάτι «καλό για τη χώρα», ενώ το 54% διαφώνησε
LIFO NEWSROOM
Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM