Τουρκία: Αναβλήθηκε το αυριανό άνοιγμα της Μονής της Χώρας ως τζαμί

Τουρκία: Αναβλήθηκε το αυριανό άνοιγμα της Μονής της Χώρας ως τζαμί Facebook Twitter
0

Αναβλήθηκε το άνοιγμα της Μονής της Χώρας, στην Κωνσταντινούπολη, ως τζαμί, που είχε προγραμματιστεί να γίνει αύριο, Παρασκευή.

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι το άνοιγμα αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία (χωρίς να διευκρινίσει πότε θα γίνει αυτό), λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών στη Μονή της Χώρας.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως στη Μονή της Χώρας επρόκειτο να γίνει για πρώτη φορά η προσευχή της Παρασκευής, παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Για να γίνει αυτό, στο εσωτερικό χώρο τοποθετήθηκε σύστημα με κουρτίνες, που θα κρύβουν τα ψηφιδωτά την ώρα της προσευχής.

Η Μονή της Χώρας, χριστιανικό μοναστήρι στην Κωνσταντινούπολη, μετατράπηκε σε τέμενος τον 16ο αιώνα, το Καριγιέ τζαμί. Από το 1958 λειτουργεί ως μουσείο, αλλά τον περασμένο Αύγουστο- λίγο μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί- δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση που είχε λάβει το Ανώτατο Δικαστήριο το 2019, για μετατροπή και της Μονής της Χώρας σε τζαμί.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Κούβα: Προειδοποιεί ότι δεν θα διαθέτει για έναν μήνα καύσιμα αεροσκαφών - Πόσο μπορεί να αντέξει η χώρα;

Η εξάντληση των καυσίμων αεροσκαφών από τη Δευτέρα πιθανόν θα προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΙΒΑ
Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Δέχτηκε αποδοκιμασίες έξω από σιδηροδρομικό σταθμό, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο τη σκιά της πολύκροτης υπόθεσης που συνεχίζει να πλήττει τη βρετανική βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM