Πρώην υπουργός του Μεξικού κατηγορείται στις ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος

Πρώην υπουργός του Μεξικού κατηγορείται στις ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρώην υπουργός Άμυνας του Μεξικού, Σαλβαδόρ Σιενφουέγος κατηγορείται στις ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος, σύμφωνα με έγγραφο που κοινοποιήθηκε από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Μπρούκλιν. 

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστή στο Λος Άντζελες. Ο Σιενφουέγος κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο την παραγωγή, εισαγωγή στις ΗΠΑ και διανομή ηρωίνης, κοκαΐνης και μεθαμφεταμίνης, καθώς και για ξέπλυμα χρήματος για την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2017, όταν ήταν υπουργός.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας (2012-2018) έκανε χρήση της εξουσίας του για να προστατεύει το Καρτέλ Μπελτράν Λέιβα διευθύνοντας επιχειρήσεις σε αντίπαλες ομάδες, βοηθώντας στην εύρεση σκαφών για τη μεταφορά ναρκωτικών και οργανώνοντας συναντήσεις με άλλους διεφθαρμένους αξιωματούχους, ανέφερε ένα κατηγορητήριο των ΗΠΑ.

Ο Σιενφουέγος λάμβανε δωροδοκίες ως αντάλλαγμα για την προστασία, η οποία περιελάμβανε προειδοποίηση μελών των καρτέλ για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που του απαγγέλλει κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος.

Σε βάρος του πρώην υπουργού απαγγέλθηκαν πέντε κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών επικαλούμενος την Γενική Πρόξενο του Μεξικού στο Λος Άντζελες Μαρσέλα Σελόριο.

Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν τον υπουργό Άμυνας του πρώην προέδρου του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες την Πέμπτη με ένταλμα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP/dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Διεθνή / ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κίνητρο του δράστη ήταν η θρησκευτική τους ταυτότητα και η σύνδεσή τους με τη Γάζα, σε μια πράξη ωμής εκδίκησης λόγω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς
LIFO NEWSROOM