ΕΕ: Συμφωνία για κυρώσεις στην Ρωσία - Για την υπόθεση Ναβάλνι

ΕΕ: Συμφωνία για κυρώσεις στην Ρωσία - Για την υπόθεση Ναβάλνι Facebook Twitter
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε για κυρώσεις στην Ρωσία- Για την υπόθεση Ναβάλνι
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για την υπόθεση της δηλητηρίασης του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές που μίλησαν στα πρακτορεία ειδήσεων DPA και AFP, η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε την Τετάρτη να επιβάλει κυρώσεις σε έξι Ρώσους και έναν οργανισμό για τη δηλητηρίαση του αρχηγού της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματούχοι της ΕΕ συμφώνησαν να προχωρήσουν σε πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στις Βρυξέλλες.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες σε γραπτό κείμενο και μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή εντός των ημερών.

Η κυβέρνηση Πούτιν επιμένει να αρνείται ό,τι βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απείλησε νωρίτερα να σταματήσει τις διπλωματικές επαφές με τις χώρες της Δύσης εάν επιβληθούν κυρώσεις.

«Πιθανότατα απλώς πρέπει να σταματήσουμε προσωρινά να μιλάμε με εκείνα τα άτομα στη Δύση που είναι υπεύθυνα για την εξωτερική πολιτική και δεν κατανοούν την ανάγκη για αμοιβαία σεβαστό διάλογο», δήλωσε ο Λάβροφ σε διάσκεψη εξωτερικής πολιτικής την Τρίτη.

Την Τετάρτη, απείλησε ό,τι η Ρωσία να απαντήσει ανάλογα σε περίπτωση κυρώσεων.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων, τα άτομα, στα οποία θα επιβληθούν κυρώσεις περιλαμβάνουν αξιωματούχους από τη ρωσική ασφάλεια, ενώ η εμπλεκόμενη οργάνωση είναι το Κρατικό Ινστιτούτο Οργανικής Χημείας και Τεχνολογίας.

Με πληροφορίες της DW/dpa/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM