Τραμ στη Βιέννη θα κάνει δρομολόγιο εμβολιασμού- Για την προστασία από τη γρίπη

Τραμ στη Βιέννη θα κάνει δρομολόγιο εμβολιασμού- Για την προστασία από τη γρίπη Facebook Twitter
Ο δήμαρχος της Βιέννης μπροστά από το τραμ που θα κάνει το δρομολόγιο για τον εμβολιασμό
0

Στη Βιέννη, όσοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο κατά της γρίπης, δεν χρειάζεται απαραίτητα να πάνε σε ένα ιατρείο. Μπορούν να πάρουν το τραμ.

Ο δήμος της αυστριακής πρωτεύουσας παρουσίασε ένα νέο δρομολόγιο του τραμ στην πόλη, το οποίο θα παράσχει δωρεάν το εμβόλιο κατά της γρίπης. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να εγγραφούν για μία θέση στο τραμ, είτε εναλλακτικά να πάνε σε ένα από τα υγειονομικά κέντρα ή τα γραφεία γιατρών όπου γίνεται επίσης ο εμβολιασμός.

Η Βιέννη ξεκίνησε αυτή την καμπάνια δωρεάν εμβολιασμού, με στόχο να αποφύγει τη δημιουργία πίεσης στα νοσοκομεία, από μία πιθανή ταυτόχρονη έξαρση κορωνοϊού και γρίπης.

«Πιστεύουμε ότι μπορεί να τριπλασιαστεί ο αριθμός εκείνων που εμβολιάζονται φέτος και ελπίζουμε να δώσουμε το κίνητρο σε πολλούς να κάνουν το εμβόλιο», δήλωσε ο δήμαρχος της Βιέννης, Μίκαελ Λούντβιγκ. Η πόλη έχει εξασφαλίσει 400.000 δόσεις αντιγριπικού εμβολίου, που επαρκούν για να καλυφθεί περίπου το 25% των κατοίκων.

«Στόχος είναι να εμβολιαστεί μεγάλο μέρος των κατοίκων, ώστε να παραμείνουν ελεύθερες οι κλίνες στα νοσοκομεία, γιατί δεν ξέρουμε τι θα φέρει αυτός ο χειμώνας σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό», δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κάνει έκκληση να αυξηθεί ο εμβολιασμός κατά της γρίπης φέτος, λόγω της πανδημίας. Το ίδιο έχει ζητήσει και η Κομισιόν από τα κράτη της ΕΕ. Στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει η συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου, ενώ η χώρα μας έχει εξασφαλίσει 4,2 εκατομμύρια δόσεις. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τα μέσα Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από το AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM