Έκλεψαν σπάνιο και δημοφιλές φυτό από βοτανικό κήπο στη Ν. Ζηλανδία

Έκλεψαν σπάνιο και δημοφιλές φυτό από βοτανικό κήπο στη Ν. Ζηλανδία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου houseplantclub
0

Ένα σπάνιο και ακριβό φυτό εσωτερικού χώρου εκλάπη από τον βοτανικό κήπο του Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία.

Πρόσφατα εξαφανίστηκε από τον βοτανικό κήπο μια variegated monstera (ποικιλόμορφη μονστέρα) που- σύμφωνα με τον Guardian- είναι ένα από τα πιο «πολύτιμα» φυτά εσωτερικού χώρου στον κόσμο. Τα ιδιαίτερα λευκά- πράσινα φύλλα του πιθανόν να το κάνουν ιδιαίτερα πολύτιμο στη μαύρη αγορά, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Η κλοπή έγινε ενώ στον βοτανικό κήπο είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης κυκλώματος ασφαλείας με κάμερες, για την προστασία των ορχιδέων. «Είναι λυπηρό ότι εξαιτίας του εγωισμού 1-2 ανθρώπων δεν μπορούμε πλέον να μοιραστούμε αυτό το φυτό με τον κόσμο. Ήταν εδώ για να το απολαμβάνουν», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Μποπ, διευθυντής του βοτανικού κήπου.

«Δεν θέλουμε να τα κλείσουμε όλα κάπου, απλά ζητάμε από τους ανθρώπους να μην καταστρέφουν ή να παίρνουν φυτά», συμπλήρωσε. Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο κλέφτης πρέπει να ήταν αρκετά αθλητικός τύπος, γιατί έπρεπε να σκαρφαλώσει σε έναν ψηλό γυάλινο τοίχο για να μπει στον χώρο των ορχιδέων όπου ήταν το φυτό. Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση.

Η κλοπή έγινε ενώ οι πωλήσεις των φυτών εσωτερικού χώρου γνωρίζουν «άνθιση»- και- στη Ν. Ζηλανδία, ιδιαίτερα ανάμεσα στους millennials. Και ο Βόλφγκανγκ Μπομπ σημείωσε ότι έχει ο βοτανικός κήπος παρατήρησε την αύξηση του ενδιαφέροντος για αυτά τα φυτά. 

The theft comes as the sales of indoor plants boom in New Zealand, especially among millennials, many of whom are unable to nurture babies or pets due to financial and property constraints.

Η Μπρίτζετ Ρένι, λάτρης φυτών στο Κράιστσερτς, εκτίμησε ότι θα είναι δύσκολο να πωληθεί το φυτό, επειδή τα ξεχωριστά «φύλλα του είναι σαν αποτυπώματα, κανένα δεν μοιάζει με το άλλο». Πάντως, εκτίμησε ότι ακόμη και ένα μόσχευμα του φυτού μπορεί να πωληθεί για έως και 3.000 δολάρια Ν. Ζηλανδίας (περίπου 1.600 ευρώ).

Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βόμβα» επιστημόνων: Θα αυξάνονται οι φωτιές από κεραυνούς - 20.000 θάνατοι ετησίως από καπνό μέχρι το 2050

Περιβάλλον / «Βόμβα» επιστημόνων: Θα αυξάνονται οι φωτιές από κεραυνούς - 20.000 θάνατοι ετησίως από καπνό μέχρι το 2050

Η κλιματική κρίση φέρνει περισσότερους κεραυνούς και φωτιές: Νέα μελέτη προβλέπει 98% αύξηση στις φωτιές από κεραυνούς στη Δύση των ΗΠΑ – Τι σημαίνει για την υγεία και την κοινωνία
LIFO NEWSROOM
Ανατροπή: Το στρώμα του όζοντος θερμαίνει τη Γη 40% περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε!»

Περιβάλλον / Ανατροπή: Το στρώμα του όζοντος θερμαίνει τη Γη 40% περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε

Νέα μελέτη σοκ αποκαλύπτει ότι η αποκατάσταση του στρώματος του όζοντος, αν και προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία, μπορεί να θερμάνει τη Γη έως και 40% περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο έσπασε σε «πολύ μεγάλα κομμάτια»

Περιβάλλον / Ανταρκτική: Το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο έσπασε σε «πολύ μεγάλα κομμάτια»

«Το παγόβουνο διαλύεται γρήγορα και χάνει πολύ μεγάλα κομμάτια, τα οποία το Εθνικό Κέντρο Πάγων των ΗΠΑ τα καταγράφει και τα χαρακτηρίζει ως ξεχωριστά μεγάλα παγόβουνα»
LIFO NEWSROOM
Ινδία: Η έκρηξη πληθυσμού άγριων λιονταριών διχάζει τον πληθυσμό

Περιβάλλον / Ινδία: Η έκρηξη πληθυσμού άγριων λιονταριών διχάζει

Λιοντάρι σκότωσε πεντάχρονο παιδί, φέρνοντας ξανά στο φως το πρόβλημα της συνύπαρξης ανθρώπων και άγριων ζώων - Οι επιθέσεις αυξάνονται, ενώ η Ινδία καλείται να βρει λύση για τα απειλούμενα ασιατικά λιοντάρια
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη φλέγεται: Η εγκατάλειψη των χωριών τροφοδοτεί τις φονικές φωτιές

Περιβάλλον / Η Ευρώπη φλέγεται: Η εγκατάλειψη των χωριών τροφοδοτεί τις φονικές φωτιές

Οι φωτιές-μαμούθ που καίνε την Ευρώπη συνδέονται με την κλιματική αλλαγή αλλά και την εγκατάλειψη της υπαίθρου - Χωριά γερνούν και καίγονται, ενώ ειδικοί προειδοποιούν για «μεγα-φωτιές» χωρίς προηγούμενο
LIFO NEWSROOM
Φύκια και Αχινοί: Το «ξεχασμένο δάσος» κάτω από τη θάλασσα της Καλιφόρνια που επιστρέφει στη ζωή

Περιβάλλον / Φύκια και Αχινοί: Το «ξεχασμένο δάσος» κάτω από τη θάλασσα της Καλιφόρνια που επιστρέφει στη ζωή

Ένα «ξεχασμένο δάσος» από φύκια στον Ειρηνικό Ωκεανό επιστρέφει στη ζωή χάρη σε δύτες και ψαράδες. Δείτε πώς κατέστρεψαν εκατομμύρια αχινούς και έφεραν πίσω έναν υποθαλάσσιο παράδεισο που σώζει τον πλανήτη.
LIFO NEWSROOM
Πώς μια βελανιδιά ηλικίας 800 ετών, μπορεί να βοηθήσει στη διάσωση των δασών

Περιβάλλον / Πώς μια βελανιδιά ηλικίας 800 ετών, μπορεί να βοηθήσει στη διάσωση των δασών

Οι ειδικοί επιδιώκουν να κατανοήσουν πώς οι βελανιδιές μπορούν να «ζήσουν» πάνω από 1.000 χρόνια, αντιστεκόμενες στις απειλές της κλιματικής αλλαγής και ανακάμπτοντας από ασθένειες
LIFO NEWSROOM