Αλμυρός Βόλου: Αγωνία για εγκλωβισμένους- «Μάχη» για να μην σπάσει το φράγμα λιμνοδεξαμενής

Αλμυρός Βόλου: Αγωνία για εγκλωβισμένους- «Μάχη» για να μην σπάσει το φράγμα λιμνοδεξαμενής Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΣΚΑΪ
0

Δραματική είναι η κατάσταση στον Αλμυρό Βόλου, που επλήγη σφοδρά από την κακοκαιρία «Ιανός», καθώς γίνεται αγώνας για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων, αλλά και για να μη σπάσει το φράγμα της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά.

Από τη σφοδρή καταιγίδα καταστράφηκε το εργοτάξιο στη λιμνοδεξαμενή. Τρεις εργαζόμενη αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο και προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά εγκλωβίστηκαν. Μάλιστα, έχουν πιαστεί από δέντρα για να σωθούν. Από εκείνη την ώρα γίνονται προσπάθειες από τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ να τους προσεγγίσουν. Η πυροσβεστική δοκίμασε νωρίτερα, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να τους προσεγγίσει.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για να φτάσουμε στους ανθρώπους, αφού το αυτοκίνητό τους έχει παρασυρθεί και στάθηκε αδύνατον να τους προσεγγίσει προς διάσωση ελικόπτερο, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν», δήλωσε στο ΑΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

«Οι τρεις εργαζόμενοι, για να σωθούν, έχουν πιαστεί από τα δέντρα και βρίσκονται μέσα στο νερό. Τους παρέσυρε το ρέμα όταν αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο για να σωθούν. Καταβάλλονται προσπάθειες να τους προσεγγίσουν η πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ με ερπυστριοφόρο. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά στον Αλμυρό, αφού υπάρχει άμεσος κίνδυνος να υπερχειλίσει ο Ξηριάς στο νότιο τμήμα του Αλμυρού», συμπλήρωσε.

Παράλληλα με την επιχείρηση διάσωσης, η Πολιτική Προστασία και τεχνικά συνεργεία δίνουν μάχη, προκειμένου να επιχωματωθούν εκ νέου τα αναχώματα ώστε να μη σπάσει το φράγμα της λιμνοδεξαμενής, κάτι που θα σήμαινε άμεσο κίνδυνο να κατακλυστούν από νερά οι εργατικές κατοικίες στον Αλμυρό.

Κατέρρευσε γέφυρα

Εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων το μεσημέρι και το απόγευμα, κατέρρευσε η γέφυρα στο Χολόρεμα, στον Αλμυρό.

Η γέφυρα που κατασκευάσθηκε πριν από περίπου επτά δεκαετίες και συνέδεε τα χωριά Αϊδίνι και Κρόκιο, αποτελώντας μέρος της επαρχιακής οδού Μικροθηβών-Αλμυρού, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον τεράστιο όγκο του νερού από τη σφοδρή βροχόπτωση και κατέρρευσε.

Επίσης καταστράφηκε η γέφυρα στον παράδρομο της εθνικής οδού, ενώ η συγκοινωνία Βόλου-Αλμυρού διεξάγεται πλέον μόνο μέσω του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Στον Βόλο η καταιγίδα δεν προκάλεσε άλλα προβλήματα, πλην των συνεχών διακοπών στην ηλεκτροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ 36 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Ελλάδα / Ξεκινά η δίκη για τα Τέμπη: Πάνω από 350 οι μάρτυρες - Για κακούργημα οι 33 από τους 36 κατηγορούμενους

Μεταξύ των κατηγορουμένων, είναι πρώην πρόεδροι και διοικητικά στελέχη του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της ΡΑΣ και της Hellenic Train, υπάλληλοι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Μεταφορών
THE LIFO TEAM
ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Ξεκινά αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ποιοι είναι οι 36 κατηγορούμενοι

Τουλάχιστον 230 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας
THE LIFO TEAM
ΛΕΣΒΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Ελλάδα / Λέσβος: Μικρή «ανάσα» για τους κτηνοτρόφους - Ανοιχτά έως και τη Δευτέρα τα τυροκομεία του νησιού

Η Λέσβος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση στον πρωτογενή τομέα, καθώς η διακοπή παραλαβής γάλακτος λόγω του αφθώδους πυρετού έχει οδηγήσει εκατοντάδες κτηνοτρόφους σε απόγνωση, με χιλιάδες λίτρα να μένουν αδιάθετα
THE LIFO TEAM