ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Λέσβος: Απολύθηκε εθνοφύλακας μετά από απειλητική ανάρτηση κατά μεταναστών για «κινούμενους στόχους»

Λέσβος: Απολύθηκε εθνοφύλακας μετά από απειλητική ανάρτηση κατά μεταναστών για «κινούμενους στόχους» Facebook Twitter
Λέσβος: Απολύθηκε εθνοφύλακας μετά από απειλητική ανάρτηση κατά μεταναστών (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Απολύθηκε από την Εθνοφυλακή για «απείθεια και παράβαση κανονισμών ασφάλειας» ο εθνοφύλακας από την Καλλονή, που φέρεται να έκανε ανάρτηση στην οποία απειλούσε να πυροβολήσει πρόσφυγες και μετανάστες στο Καρά Τεπέ της Λέσβου.

Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα, ο άνδρας , ο οποίος άνηκε στο Τάγμα Εθνοφυλακής απολύθηκε με απόφαση του Υποστρατήγου Διοικητή του Στρατιωτικού Σχηματισμού, «ως μη δυνάμενος να επιστρέψει στην Εθνοφυλακή».

Την απόφαση αυτή προκάλεσε ανάρτησή του στα social media όπου έδειχνε τον ίδιο να κρατά όπλο και να αναφέρει «Εδώ είμαι στο πεδίο βολής που στήνουν τις σκηνές.... ανυπομονώ πότε θα ξανακάνουμε βολή αυτή τη φορά με φυσικούς κινούμενους στόχους».

Λέσβος: Απολύθηκε εθνοφύλακας μετά από απειλητική ανάρτηση κατά μεταναστών για «κινούμενους στόχους» Facebook Twitter

Η ανάρτησή του προκάλεσε σάλο και άμεσα ακολούθησε η απόλυσή του, σύμφωνα με άρθρο του κανονισμού εθνοφυλακής που ορίζει πως Εθνοφύλακας απολύεται όταν υπάρχουν λόγοι απείθειας ή λόγοι ασφάλειας. Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, ο Εθνοφύλακας από την Καλλονή, ο οποίος τυχαίνει να είναι μέλος Συμβουλίου Κοινότητας και ιδιοκτήτης εταιρείας ηχητικών συστημάτων, κλήθηκε ήδη χθες να παραδώσει το όπλο του.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, ανεξάρτητα από την απόφαση απόλυσης της Εθνοφυλακής.

Ο πρώην εθνοφύλακας στον απόηχο των εξελίξεων, διέγραψε τους λογαριασμούς του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε η έφεση για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

Ελλάδα / Κατατέθηκε αίτηση έφεσης για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

«Η ίδια η Πυροσβεστική, η ίδια η Πολιτική Προστασία δεν προστατεύονται, όταν προστατεύονται εκείνοι που αφήνουν εγκληματικά να καούν και να πνιγούν 105 άνθρωποι», αναφέρουν συνήγοροι των θυμάτων
NEWSROOM
Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM