BTS: Οι σταρ της K-pop στην κορυφή των αμερικανικών singles charts - Οι πρώτοι από τη Ν. Κορέα που το πέτυχαν

BTS: Οι σταρ της K-pop στην κορυφή των αμερικανικών singles charts - Οι πρώτοι από τη Ν. Κορέα που το πέτυχαν Facebook Twitter
0

Το συγκρότημα της K-pop BTS είναι το πρώτο της Νότιας Κορέας που κυριαρχεί στο αμερικανικό singles chart ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Billboard, καθώς το αγγλόφωνο τραγούδι Dynamite έφτασε Νο 1.

Η πρωτιά αυτή, είναι ένα ακόμη ορόσημο που ενισχύει την παγκόσμια κυριαρχία του επταμελούς boy band, λίγες μόνο ώρες μετά την νίκη των BTS έναντι των Lady Gaga, Ariana Grande και Taylor Swift, στα βραβεία MTV που δόθηκαν την Κυριακή.

Το Dynamite, το πρώτο single των BTS εξολοκλήρου στα Αγγλικά, κυκλοφόρησε στις 21 Αυγούστου και έφτασε τα 33,9 εκατομμύρια streaming στην αγορά των ΗΠΑ σε μόλις μια εβδομάδα. Με την εξασφάλιση της πρώτης θέσης, το τραγούδι ξεπέρασε το επιτυχημένο WAP των Cardi B και Megan Thee Stallion, ένα κομμάτι που παρέμεινε Νο 1 για δύο εβδομάδες.

 

Τρία άλμπουμ των BTS έχουν φτάσει στο Νο 1 στα charts των άλμπουμ του Billboard,χάρη στην κινητοποίηση της πιστής και παθιασμένης κοινότητας των θαυμαστών τους, γνωστών ως BTS ARMY (Adorable Representative M.C. for Youth). Ωστόσο, η κορυφαία θέση στο Hot 100 - που συνδυάζει δεδομένα ροής στις ΗΠΑ, ραδιοφωνικές εκπομπές και ψηφιακά δεδομένα πωλήσεων για να κατατάξει τις κορυφαίες επιτυχίες - είχε αφήσει εκτός τη μπάντα μέχρι τώρα.

Οι J-Hope, Jimin, Jin, Jungkook, RM, Suga και V των BTS είναι οι πρώτοι καλλιτέχνες της Νότιας Κορέας που κυριάρχησαν στο chart. Ο πρώτος Ασιάτης καλλιτέχνης που άγγιξε την κορυφή του chart ήταν ο Ιάπωνας τραγουδιστής Kyu Sakamoto, για τρεις εβδομάδες τον Ιούνιο του 1963. Σήμερα, η K-pop (κορεατική ποπ) έχει γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες πολιτιστικές εξαγωγές της Νότιας Κορέας.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Onassis Ready: «You are invited» - Η έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο του Ιδρύματος στου Ρέντη

Πολιτισμός / «You are invited»: Με έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ ξεκινάει το Onassis Ready

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Ίδρυμα Ωνάση μεταμορφώνει ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών σε χώρο πολιτισμού και ξεκινά τη λειτουργία του με μια σπουδαία έκθεση
LIFO NEWSROOM