Γάζα: 11χρονος ράπερ έγινε viral, αλλά μπήκε και σε μπελάδες για τις απόψεις του

Γάζα: 11χρονος ράπερ έγινε viral, αλλά μπήκε και σε μπελάδες για τις απόψεις του Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Όταν ένας 11χρονος από τη Γάζα αποφάσισε να δημοσιεύσει βίντεο που ραπάρει, δεν περίμενε ότι θα γίνει viral. Ούτε ότι θα μπει σε μπελάδες.

Ο Αμπντέλ Ραχμάν αλ- Σαντί δημοσίευσε στα social media ένα βίντεο στο οποίο ραπάρει μπροστά από το σχολείο του. Οι «επιδόσεις» του απέσπασαν εξαιρετικά θετικά σχόλια από «ειδικούς» της ραπ. Όμως, οι μπελάδες ήρθαν όταν τον ρώτησαν τι μήνυμα θέλει να στείλει.

«Θα ήθελα να διαδώσω την αγάπη ανάμεσα σε εμάς και το Ισραήλ. Δεν υπάρχει λόγος για μάχες και πολέμους. Πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει καλύτερη αυτή η σχέση», δήλωσε ο 11χρονος σε συνέντευξη στο Russia Today.

Αυτή η ατάκα επικρίθηκε σφοδρά από αρκετούς στη Γάζα. Πολλοί Παλαιστίνιοι ξέσπασαν στα social media τόσο κατά του εκκολαπτόμενου ράπερ, όσο και εναντίον του πατέρα του, τον οποίο κατηγόρησαν ότι απέτυχε να διδάξει τον γιο του για το παλαιστινιακό ζήτημα. Το ειρωνικό είναι πως οι στίχοι του τραγουδιού που τον έκανε viral αναφέρονται στους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν και έχει ισχυρό εθνικιστικό θέμα. Τους στίχους έγραψε ο Παλαιστινιο-Αμερικανός ράπερ Waheed Nasan, στο remix του «See You Again», του Wiz Khalifa.


Οι αντιδράσεις ήταν τόσες, που ο πατέρας του 11χρονου, Σαλέχ αλ-Σαντί ζήτησε από το Russia Today να αφαιρέσει το βίντεο της συνέντευξης, όπως και έγινε. Στη συνέχεια, ο πατέρας έδωσε διευκρινίσεις στα social media, αναφέροντας ότι ο γιος του δεν μιλούσε για αγάπη και ειρήνη με το Ισραήλ, αλλά για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο. «Είναι 11 χρονών, εκφράστηκε λάθος. Ήταν κουρασμένος, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί», είπε.

Ο Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε στους NYT ότι έμαθε αγγλικά ακούγοντας μουσική online. Άρχισε να ραπάρει- κάποιες φορές δικά του τραγούδια- όταν ήταν 9 ετών, του αρέσει το ΝΒΑ και το σκέιτμπορντ, ενώ είναι μεγάλος φαν του Eminem. Ονειρεύεται να γίνει επαγγελματίας ράπερ και να κάνει περιοδεία στις ΗΠΑ.

Με τη μουσική του, εξήγησε, θέλει να εκφράσει τα δεινά των Παλαιστινίων στη Γάζα, αλλά και να μοιράσει ένα μήνυμα ειρήνης και ισότητας. «Πρέπει να φέρεσαι στους άλλους όπως θέλεις να σου φερθούν. Θα ήθελα να σταματήσουμε τη βία και τις διακρίσεις», είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν οι αντιδράσεις τον αποθάρρυναν, ζύγισε τα λόγια του. «Κατά κάποιο τρόπο», άρχισε να λέει, αλλά τον έκοψε ο πατέρας του, λέγοντας ότι δεν θα ήθελε να συζητήσει ο γιος του περαιτέρω αυτό το θέμα.

Πάντως, Παλαιστίνιοι ράπερ πιστεύουν ότι ο 11χρονος έχει τα φόντα για καριέρα. «Έχει χάρισμα, ροή. Με σωστή εκπαίδευση σε 1-2 χρόνια μπορεί να γίνει γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο», είπε ο Tamer Nafar, Παλαιστίνιος ράπερ που ζει στο Ισραήλ.

Με πληροφορίες από NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM
«Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / «Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υπουργός Δικαιοσύνης στη Βρετανία ζήτησε «βαθιά συνεργασία» με τον τεχνολογικό τομέα για την επίλυση της κρίσης στο σωφρονιστικό σύστημα και έλαβε διάφορες προτάσεις
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έχει ριζοσπαστικές ιδέες, αλλά μια γκαρνταρόμπα προσεκτικά συμβατική, παρατηρεί ο αμερικανικός Τύπος, που βάζει στο επίκεντρο και τις στιλιστικές επιλογές του 33χρονου πολιτικού
LIFO NEWSROOM
Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης απομάκρυνε προσωρινά από τα καθήκοντά της την Παετονγκτάρν Σιναβάτρα - Πιέσεις για παραίτηση μετά τον σάλο από βίντεο στο οποίο αποκαλεί τον πρώην Καμποτζιανό ηγέτη «θείο» και επικρίνει Ταϊλανδό στρατιωτικό διοικητή
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτώριας ο 26χρονος Τζόσουα Μπράουν επιτέθηκε σεξουαλικά σε βρέφη και παιδιά που φρόντιζε σε κέντρο παιδικής μέριμνας στα δυτικά προάστια
LIFO NEWSROOM
 Κίνδυνος για 14 εκατ. θανάτους τα επόμενα 5 χρόνια λόγω των περικοπών του Τραμπ στη διεθνή βοήθεια

Διεθνή / Κίνδυνος για 14 εκατ. θανάτους τα επόμενα 5 χρόνια λόγω των περικοπών του Τραμπ στη διεθνή βοήθεια

Οι περικοπές στη χρηματοδότηση «διακινδυνεύουν να σταματήσουν απότομα – και ακόμη και να αναστρέψουν – δύο δεκαετίες προόδου στην υγεία των ευάλωτων πληθυσμών»
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ απειλεί με «εκδίωξη» όσους ψηφίσουν το «μεγάλο, όμορφο νομοσχεδίο» του Τραμπ

Διεθνή / Ο Μασκ απειλεί με ίδρυση κόμματος και «εκδίωξη» όσων ψηφίσουν το «μεγάλο, όμορφο νομοσχεδίο» του Τραμπ

Ο CEO της Tesla δηλώνει πως θα «ρίξει» όσους στηρίξουν το νομοσχέδιο που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυξάνει το δημόσιο έλλειμμα κατά 3,3 τρισ. δολάρια - Επικαλείται προδοσία και απειλεί με ίδρυση «Κόμματος Αμερικής»
LIFO NEWSROOM