ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Γαλλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους εργασίας

Γαλλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους εργασίας Facebook Twitter
Γαλλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους εργασίας
0

Η Γαλλία θέτει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους εργασίας.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε «κοινόχρηστους και κλειστούς» χώρους εργασίας αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου, αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας.

Η υπουργός Εργασίας, Ελισάβετ Μπορν, ωστόσο, επιβεβαίωσε την είδηση μετά από τη συνάντηση με εργατικά συνδικάτα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Το υπουργείο Εργασίας είπε ότι η νέα ρύθμιση θα ισχύει για όλους τους κοινόχρηστους χώρους σε γραφεία και εργοστάσια, αλλά δεν θα επεκτείνεται σε μεμονωμένα γραφεία όπου υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος.

Το υπουργείο, σε δήλωση, δεν ανέφερε επίσημα πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες, παρά τις πληροφορίες που επιμένουν για 1η Σεπτεμβρίου, ενώ τόνισε ότι η τηλεργασία, θα παραμείνει η συνιστώμενη επιλογή για τους υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Παρασκευή η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε το Παρίσι και τη Μασσαλία καθώς και την περιοχή γύρω από αυτήν ζώνες υψηλού κινδύνου μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, δίνοντας στις τοπικές αρχές την εξουσία να επιβάλλουν τοπικούς περιορισμούς προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της ασθένειας.

Η ανακήρυξη των περιοχών αυτών σε ζώνες υψηλού κινδύνου, που έγινε με κυβερνητικό διάταγμα, ακολουθεί μια απότομη αύξηση των μολύνσεων COVID-19 στη Γαλλία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η κυβέρνηση δίνει στις τοπικές αρχές στο Παρίσι και στην περιφέρεια Μπους-ντι-Ρον την εξουσία να περιορίζουν την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων, να μειώνουν την πρόσβαση στα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα αεροπορικά ταξίδια, να περιορίζουν την πρόσβαση σε δημόσια κτίρια και να κλείνουν εστιατόρια, μπαρ και άλλες εγκαταστάσεις.

Το Παρίσι και η Μασσαλία κατέστησαν πριν από μερικές ημέρες υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Διεθνή / Τραμπ: «Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ διακινεί τη θεωρία ότι οι διαδηλώσεις υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα έγιναν για να «απομακρύνουν την προσοχή από τα νότια σύνορά μας
NEWSROOM
ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Διεθνή / ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς δήλωσε ότι η «μαζική επιχείρηση» πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Κολούμπια για την απομάκρυνση όσων διέκοπταν μια ειρηνική διαμαρτυρία
NEWSROOM
Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM