Ισραήλ: Τέλος η υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από Ελλάδα και Κύπρο

Ισραήλ: Τέλος η υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από Ελλάδα και Κύπρο Facebook Twitter
Ισραήλ: Τέλος η υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από Ελλάδα και Κύπρο (Φωτογραφία Αρχείου)
0

Έναν νέο κατάλογο με 15 χώρες, οι πολίτες των οποίων δεν υποχρεώνονται πλέον σε καραντίνα εξέδωσε σήμερα η κυβέρνηση του Ισραήλ. Μεταξύ αυτών Ελλάδα και Κύπρος.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έναν κατάλογο χωρών απ΄ όπου οι Ισραηλινοί και οι ξένοι υπήκοοι, που διαθέτουν τις κατάλληλες θεωρήσεις εισόδου (visa), μπορούν πλέον να ταξιδέψουν προς το Ισραήλ χωρίς να υποβληθούν σε καραντίνα, η οποία μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωτική για όλους λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο κατάλογος των «πράσινων» αυτών χωρών, που θεωρούνται σύμφωνα με τις αρχές χαμηλού επιδημιολογικού κινδύνου για την εξάπλωση της νόσου Covid-19, περιλαμβάνει 15 ευρωπαϊκά κράτη, μεταξύ αυτών την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλα πέντε κράτη, μεταξύ αυτών τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία.

Από την ισραηλινή λίστα εξαιρούνται μεταξύ άλλων η Γαλλία και οι ΗΠΑ.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ επέβαλε, στις αρχές της πανδημίας, το μέτρο της απομόνωσης 14 ημερών σε κάθε πρόσωπο που θα εισερχόταν στο ισραηλινό έδαφος.

Με 9 εκατομμύρια κατοίκους, το Ισραήλ έχει επισήμως καταγράψει περισσότερα από 92.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων σε σχέση με τον πληθυσμό του, όμως μετρά έναν σχετικά χαμηλό αριθμό θανάτων, στους 679.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM