Ο γιος του Ρούπερτ Μέρντοχ παραιτήθηκε από τη News Corp- Για ποιο λόγο

Ο γιος του Ρούπερτ Μέρντοχ παραιτήθηκε από τη News Corp- Για ποιο λόγο Facebook Twitter
Ο Τζέιμς Μέρντοχ με τη σύζυγό του (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Τζέιμς Μέρντοχ, ο μικρότερος γιος του μεγιστάνα των media Ρούπερτ Μέρντοχ, παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της News Corporation.

Σε έγγραφα που κατέθεσε στις αμερικανικές αρχές, επικαλέστηκε «διαφωνίες επί του εκδοτικού περιεχομένου» για την παραίτησή του, όπως και ότι ήταν αντίθετος με κάποιες «στρατηγικές αποφάσεις» που έλαβε η εταιρεία.

Στο παρελθόν, ο Τζέιμς Μέρντοχ είχε επικρίνει τα Μέσα της News Corp- στα οποία συμπεριλαμβάνεται η Wall Street Journal- για τον τρόπο που καλύπτουν το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Τα τελευταία χρόνια είχε έρθει σε κόντρα με τον πατέρα του, σύμφωνα με το BBC, για την πολιτική.

Ενώ ο Ρούπερτ Μέρντοχ στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ, ο γιος του φέρεται να έχει διαθέσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για την καμπάνια του Τζο Μπάιντεν, αντιπάλου του Αμερικανού προέδρου στις επικείμενες εκλογές.

Η αποχώρηση του Τζέιμς Μέρντοχ από τη News Corp φαίνεται πως θα αυξήσει την επιρροή του αδελφού του, Λάχλαν, ο οποίος σε γενικές γραμμές φαίνεται να συμμερίζεται τις πιο συντηρητικές απόψεις του πατέρα του.

«Είμαστε ευγνώμονες στον Τζέιμς για τα πολλά χρόνια των υπηρεσιών του στην εταιρεία. Του ευχόμαστε το καλύτερο στα μελλοντικά εγχειρήματά του», ανέφεραν σε κοινή δήλωση ο Ρούπερτ Μέρντοχ, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας και ο Λάχλαν Μέρντοχ, που κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου.

Μεταξύ των εφημερίδων που ανήκουν στη News Corp είναι οι βρετανικές εφημερίδες Times και Sun, όπως και αρκετά έντυπα στην Αυστραλία, ανάμεσά τους οι εφημερίδες The Australian, Daily Telegraph και Herald Sun.

Ο Τζέιμς Μέρντοχ είναι ο νεαρότερος γιος του Ρούπερτ Μέρντοχ από τον γάμο του με την Άννα Τορβ. Γεννήθηκε το 1972 και σπούδασε κινηματογράφο και ιστορία στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του στα μισά της δεκαετίας του '90, χωρίς να πάρει πτυχίο. Είχε τη φήμη του επαναστάτη της οικογένειας και είχε δημιουργήσει τη δισκογραφική εταιρεία Rawkus Records, από την οποία είχαν ξεκινήσει την καριέρα τους οι Mos Def και Eminem.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM