ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μινεσότα: Η Αστυνομία «σήκωσε» drone για να ελέγξει αν υπάρχουν γυμνιστές σε παραλία

Μινεσότα: Η Αστυνομία «σήκωσε» drone για να ελέγξει αν υπάρχουν γυμνιστές σε παραλία Facebook Twitter
0

Η αστυνομία της Μινεάπολης στη Μινεσότα των ΗΠΑ χρησιμοποίησε τα drone που έχει στη διάθεσή της την περασμένη εβδομάδα για να ελέγξει αν οι λουόμενοι σε μια παραλία δίπλα στη λίμνη παραβίαζαν το νόμο για τον γυμνισμό.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Golden Valley χρησιμοποίησε συσκευές παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας στην Twin Lake στις 10 Ιουλίου, αφού έλαβε καταγγελίες από πολίτες, δήλωσε στο CNN ο αντιδήμαρχος της περιοχής. «Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες», είπε. «Όταν η αστυνομία καλείται στο πάρκο, είναι επειδή κάποιος έχει παραπονεθεί».

Η συγκεκριμένη παραλία είναι γνωστό ότι είναι «ένα ασφαλές μέρος για γυμνιστές» δήλωσε από την πλευρά της η Elsie Olin, που επισκέπτεται συχνά την λίμνη.

«Τα πλάνα από τις ξαπλώστρες είναι προσβάσιμα μόνο σε ελάχιστους από το προσωπικό στο τμήμα και χρησιμοποιούνται μόνο για τεκμηρίωση, συλλογή αποδεικτικών στοιχείων και δίωξη εάν χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αστυνομικός Διευθυντής. Οι αστυνομικοί γνωρίζουν καλά το απόρρητο των δεδομένων. Σύμφωνα με τον νόμο, οι άνθρωποι σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται να καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας».

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν «εξωφρενική», κατήγγειλε ωστόσο ένας μάρτυρας. «Η Αστυνομία εξέτασε τα πλάνα από το drone και κάποιοι αστυνομικοί πήγαν στην παραλία για να πάρουν τα στοιχεία όσων παραβιάζουν το νόμο», απάντησαν αξιωματούχοι της Golden Valley.

«Στην παραλία, η αστυνομία συνέλεξε πληροφορίες από οκτώ άτομα. Από τα οκτώ άτομα που φέρεται να παραβίαζαν το νόμο οι δύο ήταν έγχρωμοι» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες και καταγγελίες, οι αστυνομικοί φέρεται να επέλεξαν να κάνουν έλεγχο κυρίως στους έγχρωμους που βρίσκονταν στην παραλία.


Στην ανακοίνωση της Golden Valley επισημαίνεται ότι « η πόλη καταδικάζει έντονα τον ρατσισμό και τις διακρίσεις» και «εργάζεται για να κάνει την κοινότητά της ένα φιλόξενο και σεβαστό μέρος για όλους».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM