Εκπρόσωπος Ερντογάν: «Υπερβολική» η αντίδραση της Ελλάδας - Η Τουρκία δεν θέλει στρατιωτική ή πολιτική ένταση

Εκπρόσωπος Ερντογάν: «Υπερβολική» η αντίδραση της Ελλάδας - Η Τουρκία δεν θέλει στρατιωτική ή πολιτική ένταση Facebook Twitter
EPA - Πλοία του Π.Ν. της Τουρκίας (Φωτογραφία Αρχείου)
0

Ως «υπερβολική» χαρακτήρισε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την αντίδραση της Ελλάδας στην τουρκική NAVTEX.

Μιλώντας σε σεμινάριο του think tank «European Policy Center» ο κ. Καλίν υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν θέλει στρατιωτική ή πολιτική ένταση. 

«Θέλουμε η Τουρκία και η Ελλάδα να συμφωνήσουν σε μια ρύθμιση. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Ελλάδα για όλα τα θέματα, το έχει πει ο πρόεδρος: για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, βραχονησίδες, όλα μέρος των συζητήσεων» πρόσθεσε ο κ. Καλίν.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου επανέλαβε ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει ότι νησιά όπως το Καστελόριζο έχουν υφαλοκρηπίδα. Όμως είναι 2 χιλιόμετρα από Τουρκία και 580 από το ελληνικό έδαφος».

«Αυτό δεν μπορεί να ισχύει, είναι κατά της λογικής και των διεθνών συνθηκών. Η Ελλάδα έχει μαξιμαλιστικές απόψεις» ανέφερε για το θέμα ο Ιμπραήμ Καλίν ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας ανέφερε ότι το ORUC REIS δεν πραγματοποιεί γεωτρήσεις αλλά έρευνα «περίπου 180 χιλιόμετρα από το Καστελόριζο».  

«Βολές» και κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς 

Παράλληλα ο Ιμπραήμ Καλίν ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά χρησιμοποιεί την ιδιότητα του κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μέσω πίεση στην Τουρκία. 

«Είμαστε εκεί μόνο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας» είπε αναφέροντας πως η Τουρκία θα ήθελε να δει μία δικαιότερη κατανομή των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο. Αναφέροντας ότι η Τουρκία είχε αποκλειστεί από κάθε σημαντική έρευνα στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστήριξε πως οποιοδήποτε σχέδιο για αγωγό ενέργειας θα είναι ανέφικτο χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας. 

 

Με πληροφορίες από Anadolu 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Διεθνή / Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Μια 80χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη νήσο Λίζαρντ αφού το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν - Έρευνα διεξάγεται για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και τις ευθύνες του πληρώματος
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM