Ιερώνυμος για Αγία Σοφία: Παιχνίδια Ερντογάν για να πετύχει τους σκοπούς του

Ιερώνυμος για Αγία Σοφία: Παιχνίδια Ερντογάν για να πετύχει τους σκοπούς του Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Για παιχνίδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του, μίλησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σχολιάζοντας την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Εγώ θέλω να πω ότι αυτά είναι παιχνίδια στα χέρια του Ερντογάν για να πετύχει τους σκοπούς του», ανέφερε συγκεκριμένα από τη Λαμία ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. «Πιστεύω, όμως ότι ο πολιτισμένος κόσμος θα τα καταδικάσει», συμπλήρωσε ο κ. Ιερώνυμος, που παρακολούθησε την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την Αγία Σοφία, για πρώτη φορά μετά την απόφαση για τη μετατροπή της σε τζαμί. Ο Τούρκος πρόεδρος παρακολούθησε τις εργασίες που διενεργούνται στο εσωτερικό του κτιρίου, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ενώ στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα διακρίνονται σκαλωσιές μέσα στην Αγία Σοφία.


Υπενθυμίζεται ότι έχει ανακοινωθεί πως στις 24 Ιουλίου θα γίνει η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία. Σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο Ερντογάν ανέφερε ότι η προσευχή θα γίνει με 1.000-1.500 πιστούς, με προσκλήσεις, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρχει έλεγχος στην είσοδο όπως και ότι θα ληφθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας

Ελλάδα / Εικόνες από τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών, πολιτικών αρχηγών και άλλων επίσημων πραγματοποιείται στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου η δεξίωση για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
LIFO NEWSROOM
Τα «πόθεν έσχες» πρόδωσαν μία καθηγήτρια Πανεπιστημίου, έναν αντιδήμαρχο και τη διοίκηση ΚΤΕΛ

Ελλάδα / Τα «πόθεν έσχες» πρόδωσαν μία καθηγήτρια Πανεπιστημίου, έναν αντιδήμαρχο και τη διοίκηση ΚΤΕΛ

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προχώρησε στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών θυρίδων, μετοχών, περιουσιακών στοιχείων, των εμπλεκομένων προσώπων
LIFO NEWSROOM