Ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue έπεσε θύμα ρατσισμού από φύλακα στα γραφεία του περιοδικού

Ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue έπεσε θύμα ρατσισμού από φύλακα στα γραφεία του περιοδικού Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue, Edward Enninful, αποκάλυψε ότι βίωσε ρατσιστική διάκριση καθώς πήγαινε στα γραφεία του περιοδικού.

Όταν εκείνος προσπάθησε να μπει στην είσοδο των γραφείων, ένας φύλακας του έδωσε οδηγίες να εισέλθει στις εγκαταστάσεις μέσω της εισόδου τροφοδοσίας.

Ο Enninful, ο οποίος έγινε ο πρώτος μαύρος αρχισυντάκτης του περιοδικού το 2017, δημοσίευσε λεπτομέρειες για το περιστατικό στο Twitter και στο Instagram την Τετάρτη το απόγευμα.

«Σήμερα δέχθηκα ρατσιστική διάκριση από έναν φρουρά ασφαλείας όταν μπήκα στο χώρο εργασίας μου», έγραψε. «Καθώς μπήκα, μου δόθηκε η εντολή να χρησιμοποιήσω την είσοδο τροφοδοσίας».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Condé Nast moved quickly to dismiss the security guard, but it just goes to show that sometimes it doesn’t matter what you’ve achieved in the course of your life: the first thing that some people will judge you on is the colour of your skin.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Edward Enninful, OBE (@edward_enninful) στις

Στη λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτηση στο Instagram, ο Enninful είπε στους σχεδόν 1 εκατ. ακολούθους τους ότι ο εκδότης της Vogue, κινήθηκε γρήγορα και απέλυσε τον εν λόγω φύλακα.


«Απλώς αυτό δείχνει ότι μερικές φορές δεν έχει σημασία τι έχετε επιτύχει κατά τη διάρκεια της ζωής σας: Το πρώτο πράγμα που κάποιοι θα κρίνουν είναι το χρώμα του δέρματός σας», πρόσθεσε.

Η επί σειρά ετών φίλη του αρχισυντάκτη, Ναόμι Κάπμπελ, σχολίασε: «Πότε θα αλλάξει αυτό; Συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για πολύ καιρό. Λυπάμαι που έπρεπε να το περάσεις!! Μην το αφήσεις να σε ρίξει. Μείνε δυνατός».

Η συντάκτρια του περιοδικού, Σάρα Χάρις, απάντησε στην ανάρτηση του Enninful στο Instagram λέγοντας ότι το περιστατικό ήταν «αδικαιολόγητο», ενώ η ηθοποιός Γκέμα Τσαν έγραψε: «Υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά να κάνουμε. Συγγνώμη για αυτό που συνέβη σε εσένα Edward». 


Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM