Ο Τσαβούσογλου αποκάλυψε μυστική συνάντηση Ελλάδας- Τουρκίας- Γερμανίας

Ο Τσαβούσογλου αποκάλυψε μυστική συνάντηση Ελλάδας- Τουρκίας- Γερμανίας Facebook Twitter
EPA
0

Τριμερής συνάντηση, μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, κάτι που αποκάλυψε με δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Βερολίνου και σε αυτή μετείχαν η υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Μεγάρου Μαξίμου, Ελένη Σουρανή, ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν και ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ, Γιαν Χέκερ.

Με την ευκαιρία της προγραμματισμένης συνάντησης της Ελένης Σουρανή με τον Γιαν Χέκερ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Παρασκευής, η γερμανική πλευρά προσκάλεσε και την Άγκυρα, με αφορμή το χθεσινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που είχε ως βασικό θέμα την Τουρκία. Αυτό ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ, που επιβεβαίωσαν τη συνάντηση μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου. 

Το Βερολίνο, που έχει αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, έριξε στο τραπέζι προτάσεις για διάλογο, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Η τριμερής συνάντηση έγινε και ενόψει της Συνόδου Κορυφής, την Παρασκευή, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της Τουρκίας. Πάντως, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, που έγινε μετά τη συνάντηση, η Ελλάδα επέμεινε σε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τις προκλητικές ενέργειες.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλυψε την πραγματοποίηση της συνάντησης σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον Μαλτέζο ομόλογό του, Εβαρίστ Μπαρτόλο.

«Είχαμε πει στον κ. Μπορέλ ότι αν αποφασίσουν κυρώσεις εναντίον μας τότε θα απαντήσουμε στο μέτωπο, δηλαδή στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Όμως, από την άλλη είμαστε έτοιμοι και για διάλογο», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Όπως ξέρετε ο πρέσβης και εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και κάποιοι από τους συνεργάτες μου από το υπουργείο μας ήταν στο Βερολίνο και πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση Ελλάδας- Τουρκίας- Γερμανίας. Ο κ. Καλίν με κάλεσε από εκεί και με ενημέρωσε. Τελικά αν υπάρχει θέληση γίνεται διάλογος», συμπλήρωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Διεθνή / Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Από το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους, πλατείες και σιδηροδρομικούς σταθμούς σε πολλές πόλεις, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και οδηγώντας σε τουλάχιστον 250 συλλήψεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM