Υπόθεση Μαντλίν: Χιλιάδες αρχεία σε κρησφύγετο του υπόπτου - «Είναι νεκρή», λένε οι γερμανικές αρχές

Υπόθεση Μαντλίν: Χιλιάδες αρχεία σε κρησφύγετο του υπόπτου - «Είναι νεκρή», λένε οι γερμανικές αρχές Facebook Twitter
0

Για «ισχυρές αποδείξεις» πως η Μαντλίν ΜακΚαν είναι νεκρή, κάνουν λόγο οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο βρέθηκαν σε κρησφύγετο του βασικού υπόπτου Κρίστιαν Μπρίκνερ. 

«Δεν έχουμε το πτώμα ούτε μέλη του, αλλά έχουμε αρκετές αποδείξεις για να πούμε πως ο ύποπτος σκότωσε την Μαντλίν», ανέφερε ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή 60 Minutes.

Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές τι αφορούν οι αποδείξεις, ωστόσο ο Βόλτερς σημείωσε επίσης πως οι ντετέκτιβ ανέσυραν 8.000 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων αρχείων σε σκληρούς δίσκους και USB sticks, που είχαν θαφτεί δίπλα στο νεκρό σκύλο του Μπρίκνερ, στην εγκατάσταση που βρισκόταν σε βιομηχανική περιοχή του Μπραουνσβάιγκ της Γερμανίας.

Σε ερώτηση αν κάποια από τις φωτογραφίες ήταν της Μαντλίν, απάντησε: «Προς το παρόν, δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω επί του θέματος, οπότε δεν μπορώ να πω αν υπάρχουν φωτογραφίες ή όχι της Μαντλίν».

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε το 2007 σε ηλικία 3 ετών, ενώ κοιμόταν σε ένα ξενοδοχείο της Πορτογαλίας, όπου είχε πάει διακοπές με τους γονείς της, οι οποίοι έλειπαν για φαγητό. 

Πριν από ένα μήνα, ο Μπρίκνερ ταυτοποιήθηκε ως βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, μια σημαντική εξέλιξη στην άλυτη εδώ και 13 χρόνια υπόθεση. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, βρισκόταν στην περιοχή όταν εξαφανίστηκε η Μαντλίν και αργότερα έφυγε για την Γερμανία.

Σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης επτά ετών για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας το 2005, στο ίδιο τουριστικό θέρετρο. Ο Μπρίκνερ, που έχει καταδικαστεί επίσης για την κακοποίηση ενός 6χρονου κοριτσιού, αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στην εξαφάνιση της Μαντλίν και δεν τους έχουν αποδοθεί ακόμη κατηγορίες για την υπόθεση.

Με πληροφορίες από New York Post

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM
Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Διεθνή / Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή ανακατευθύνθηκαν μετά τις επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Ποια είναι τα δικαιώματα αποζημίωσης, τι προβλέπεται για την ασφαλιστική κάλυψη και πώς οργανώνονται οι πτήσεις επαναπατρισμού
LIFO NEWSROOM