Πέθανε ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς

Πέθανε ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς.

Ο γνωστός ηθοποιός συμμετείχε σε πολλές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές επιτυχίες.

Η ηθοποιός Δανάη Μπάρκα αποχαιρέτησε τον ηθοποιό δημοσιεύοντας στο μια φωτογραφία του με το σχόλιο: «Αντίο Τρύφωνα Καρατζά. Πάντα θα θυμάμαι την ευγένεια και το χαμόγελό σου στην αυλή του σπιτιού μας».

Πέθανε ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς Facebook Twitter

Ο Τρύφων Καρατζάς είχε πάθει ένα ατύχημα πριν ενάμιση χρόνο και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση, μένοντας ένα διάστημα μακριά από το θέατρο.

«Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το θέατρο. Η υγεία μου έχει βελτιωθεί και περιμένω τη στιγμή που θα επιστρέψω στη σκηνή. Δεν είναι εύκολο να κάθεσαι στον καναπέ. Ο καναπές προμηνύει ότι περιμένεις τον θάνατο», είχε δηλώσει τότε ο ίδιος. 

Ο ίδιος είχε στο ιστορικό του, αρκετές τηλεοπτικές και θεατρικές επιτυχίες, ενώ αυτή τη περίοδο πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «12 Ένορκοι», στο θέατρο Αλκμήνη της Αθήνας.

Πέθανε ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς Facebook Twitter
Φωτογραφία από την παράσταση

Ο Τρύφων Καρατζάς γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και σπούδασε με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών με δάσκαλο τον Δημήτρη Ροντήρη, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε ως εκφωνητής στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Ενόπλων Δυνάμεων (1958). Μετά την απόλυσή του από το Στρατό συνέχισε να εργάζεται ως εκφωνητής επί σειρά ετών παράλληλα με τη θεατρική του δραστηριότητα.

Η πρώτη ταινία που συμμετείχε στο σινεμά ήταν οι «Ερωτικές ιστορίες» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, στην οποία κρατούσε έναν μικρό ρόλο, Συμμετείχε, μεταξύ άλλων στις ταινίες: Ερωτικές ιστορίες (1959), Ο εμποράκος (1967), Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967), Εκείνοι που ξέρουν ν' αγαπούν (1968), Πληγωμένα νιάτα (1969), Σκιές στην άμμο (1970), Βία & γοητεία (1989), Ζιγκολό (1993), Το κλάμα βγήκε απ' τον Παράδεισο (2001).

Στο θέατρο η πρώτη του παράσταση ήταν «Η δωδέκατη νύχτα». Επί 10 χρόνια συμμετείχε στον θίασο του Κώστα Μουσούρη με μικρούς και μεγάλους ρόλους.

Συμμετοχές του Τρύφων Καρατζα:

Ονειροπαγίδα
Ξενοφώντας 2010
Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο
Σκιές στην άμμο
Πληγωμένα νιάτα
Ο εμποράκος
Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανομών
Love sorry - πατέρας Λίλης
Στο φως του φεγγαριού
Το 20YO! πάρτι του ΑΝΤ1
Το κόκκινο δωμάτιο

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ελλάδα / Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στίχους του Διονύση Σαββόπουλο από τον Άγγελο - Εξάγγελο, «γιατί αποτελούν ευθύ και δημόσιο λόγο. Πετυχαίνουν να ενώσουν τον ευαίσθητο χώρο της τέχνης με τον πραγματισμό της πολιτικής»
LIFO NEWSROOM
Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

Ελλάδα / Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

«Ίσως οι αφηγήσεις των πρώτων και νεανικών μας χρόνων που προλάβαμε να μοιραστούμε και σε έκαναν να με αποκαλείς την "καινούργια μου παιδική φίλη"», είπε η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναβαθμίζει τις κατηγορίες κατά του λογιστή της εγκληματικής οργάνωσης για τις παράνομες επιδοτήσεις – Στοιχεία πολυτελείας, ακριβά ταξίδια και απολογίες για 12 ακόμα κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ελλάδα / Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ενώπιον του Εισαγγελέα, ο δράστης του εγκλήματος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο - Η γυναίκα, πολύ σοβαρά τραυματισμένη, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»
LIFO NEWSROOM
Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Ελλάδα / Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Νέα ανάλυση αποκαλύπτει τις τεράστιες δημογραφικές ανισότητες στην Ελλάδα: έξι νομοί με 45 χρόνια περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, και μια χώρα που γερνά ταχύτερα από ποτέ
LIFO NEWSROOM