Super Bowl: Κορυφαίοι σταρ γυρίζουν την πλάτη στο μεγαλύτερο σόου του πλανήτη για χάρη του Κάπερνικ

Super Bowl: Κορυφαίοι σταρ γυρίζουν την πλάτη στο μεγαλύτερο σόου του πλανήτη για χάρη του Κάπερνικ Facebook Twitter
Rihanna και Cardi B είπαν ήδη όχι στο Super Bowl
0

Το Super Bowl είναι γνωστό ως το μεγαλύτερο μουσικό σόου του πλανήτη με περισσότερους από 100 εκατομμύρια θεατές και μεγάλα αστέρια όπως οι Lady Gaga, Beyoncé και Justin Timberlake, έχουν εμφανιστεί στη σκηνή του.

Όμως, το μουσικό ημίχρονο του τελικού του αμερικανικού ποδοσφαίρου τον επόμενο μήνα, φαίνεται να αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα για πρώτη φορά, καθώς κανείς δεν είναι πρόθυμος να αναλάβει το σόου του Super Bowl.

Καθώς η ομοσπονδία ποδοσφαίρου βρίσκεται σε μια διαμάχη με τον Colin Kaepernick, τον αθλητή που γονάτισε κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βαρβαρότητα εναντίον φυλετικών μειονοτήτων, το φετινό σόου έχει πάρει πολιτική χροιά.

Το γεγονός ότι το Super Bowl λαμβάνει χώρα στην Ατλάντα, αναμφίβολα πρωτεύουσα της μαύρης μουσικής στις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα και απορρίψεις από μουσικούς που φέτος δεν θέλουν να εμπλακούν με το θεσμό.

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα σε ποπ και ραπ, όπως η Rihanna και η Cardi B, απέρριψαν την ευκαιρία να εμφανιστούν, ενώ ο Adam L Levine των Maroon 5 που λέγεται πως έχει κλείσει συμφωνία για γκεστ εμφάνιση αντιμετωπίζει πίεση να αποσυρθεί.

Ο Rapper Travis Scott, ο μοναδικός καλλιτέχνης που φέρεται να έχει «κλειδώσει» μια εμφάνισή του στη διοργάνωση,  αντιμετωπίζει επίσης πίεση να αποτραβηχτεί, από τον hip-hop σούπερ σταρ Jay-Z και ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων.

Με τέσσερις εβδομάδες να απομένουν, οι παραγωγοί του 13λεπτου σόου προσπαθούν να βρουν ερμηνευτές και βρίσκουν τις πόρτες κλειστές.

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες δείχνουν μια στάση εναντίον της NFL. Δεν θέλουν να συσχετιστούν λόγω της διαμαρτυρίας που ξεκίνησε ο  Kaepernick κατά της φυλετικής αδικίας και της αστυνομικής βιαιότητας, λένε οι πηγές που γνωρίζουν τη διαδικασία.

Ο Kaepernick, κατηγορεί τους ιδιοκτήτες της NFL πως τον κράτησαν έξω από το πρωτάθλημα μετά την απόφασή του να γονατίσει κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου. Το 2017 ο παίκτης υπέβαλε επίσημη διαμαρτυρία ενάντια στην NFL, υποστηρίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων είχαν συνωμοτήσει για να τον κρατήσουν μακριά από τα γήπεδα λόγω των διαμαρτυριών του που είχαν πάρει τεράστιες διαστάσεις. Ο αθλητής διεκδικεί αποζημίωση ίση με τον αμοιβή που θα είχε κερδίσει αν έπαιζε ακόμα στο πρωτάθλημα. Το NFL αρνείται τους ισχυρισμούς.

Το πρώτο αστέρι που απέρριψε μια εμφάνιση στο Super Bowl ήταν η Rihanna. Τον Οκτώβριο επιβεβαίωσε ότι είχε προσεγγιστεί για να τραγουδήσει, αλλά είχε αποφασίσει να υποστηρίξει τον αθλητή με τη στάση της.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Πολιτισμός / Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Η επιτροπή σημείωσε ότι ο Κρασναχορκάι βραβεύεται «για τη μαγνητική, εκτενή πρόζα του που με υπομονετική ένταση και φιλοσοφική οξύτητα αποκαλύπτει το χάος, την ειρωνεία και τη μοναξιά του ανθρώπινου πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM