Ρωσία: Γατα βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια, αλλά οι ιδιοκτήτες της είναι νεκροι

Ρωσία: Γατα βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια, αλλά οι ιδιοκτήτες της είναι νεκροι Facebook Twitter
0

Μία γάτα ανέσυραν ζωντανή οι διασώστες  μέσα από τα συντρίμμια της δεκαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε στη Ρωσία. 

Οι διασώστες θα συνεχίσουν να ψάχνουν στα ερείπια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Μαγκνιτογκόρσκ για να σώσουν τα κατοικίδια που έχουν ενδεχομένως εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

«Έχουμε ακόμη να ασχοληθούμε με τα κατοικίδια... Στείλαμε ομάδες να τα εντοπίσουν. Μόλις τώρα, βγάλαμε από τα χαλάσματα μια ζωντανή γάτα», είπε ο υπουργός αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, Αλεξάντερ Τσουπριγιάν

Προσπάθεια μέσω του ρώσικου κοινωνικού δικτύου VKontakte έκανε η κτηνιατρική κλινική που φρόντισε τη γάτα η οποία βρέθηκε ζωντανή από διασώστες στα ερείπια της πολυκατοικίας.

Στην πρώτη ανάρτηση αναφέρεται ότι η γάτα επέζησε από θαύμα. Αμέσως μετά τη διάσωσή της μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική κλινική όπου της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.


Η γάτα είχε μικροτραυματισμούς, έντονο στρες και κρυοπαγήματα. Ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση και δεν αντιδρούσε σχεδόν καθόλου. Ωστόσο χάρη στην άμεση επέμβαση των κτηνιάτρων η γάτα επανήλθε και παραμένει στην κτηνιατρική κλινική με την ελπίδα να βρεθούν οι ιδιοκτήτες της.

Ρωσία: Γατα βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια, αλλά οι ιδιοκτήτες της είναι νεκροι Facebook Twitter


Στην ίδια ανάρτηση επίσης αναφέρεται ότι στα συντρίμμια βρέθηκε και ένας παπαγάλος ο οποίος είναι σε πολύ κατάσταση.


Η συγκεκριμένη ανάρτηση αναζήτησης των ιδιοκτητών της γάτας είχε 11 χιλιάδες προβολές. Λίγο αργότερα ωστόσο, έφτασαν και τα άσχημα νέα.


Η επόμενη ανάρτηση ενημέρωνε για τους ιδιοκτήτες της γάτας οι οποίοι όμως δεν είχαν την ίδια τύχη. «Το θαύμα να βρεθούν οι ιδιοκτήτες της γάτας δε συνέβη» αναφέρει χαρακτηριστικά η δημοσίευση καθώς «βρέθηκαν τα πτώματά τους κάτω από τα συντρίμμια» συμπληρώνει. «Η γάτα μετά την κηδεία θα δοθεί στους συγγενείς των ιδιοκτητών. Λυπούμαστε πραγματικά για την μοίρα των άτυχων ανθρώπων» καταλήγει η ανάρτηση.

Ρωσία: Γατα βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια, αλλά οι ιδιοκτήτες της είναι νεκροι Facebook Twitter

Η έρευνα για τον εντοπισμό των ανθρώπων που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια έχει ολοκληρωθεί. Συνολικά, ανασύρθηκαν νεκροί 39 άνθρωποι. Άλλοι έξι τραυματίστηκαν και οι πέντε –μεταξύ αυτών δύο παιδιά– παραμένουν σε νοσοκομεία ενώ μια γυναίκα πήρε εξιτήριο την Τετάρτη.

Οι ρωσικές αρχές θεωρούν ότι η αιτία για την έκρηξη και τη μερική κατάρρευση της δεκαώροφης πολυκατοικίας ήταν διαρροή αερίου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / RIA 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Χάρι: Είναι ακόμα το ίδιο άτομο παρά την απομάκρυνση από τη βασιλική ζωή, λένε πηγές

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Είναι ακόμα το ίδιο άτομο παρά την απομάκρυνση από τη βασιλική ζωή, λένε πηγές

Ο 40χρονος βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη Βρετανία και πραγματοποιεί επισκέψεις στις φιλανθρωπικές οργανώσεις που εξακολουθεί να στηρίζει από τότε που αποχώρησε από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2020
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Διεθνή / Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου έρχεται στον απόηχο της συνόδου κορυφής στην Κίνα, όπου Πούτιν, Σι Τζινπίνγκ και Ναρέντρα Μόντι εμφανίστηκαν με κοινό μέτωπο απέναντι στη Δύση
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Διεθνή / Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Από το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους, πλατείες και σιδηροδρομικούς σταθμούς σε πολλές πόλεις, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και οδηγώντας σε τουλάχιστον 250 συλλήψεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM