Ισόβια σε Αμερικανοπαλαιστίνιο που πούλησε κτίριο σε Εβραίους στην Ιερουσαλήμ

Ισόβια σε Αμερικανοπαλαιστίνιο που πούλησε κτίριο σε Εβραίους στην Ιερουσαλήμ Facebook Twitter
0

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας Αμερικανοπαλαιστίνιος γιατί πούλησε κτίριο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ σε Εβραίους αγοραστές.

Όπως έγινε γνωστό ο Ισάμ Άκελ είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο από την Παλαιστινιακή Αρχή, λόγω της εμπλοκής του στην αγοραπωλησία του κτιρίου αυτού, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ισραηλινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA μετέδωσε την είδηση της καταδίκης του, αναφέροντας όμως μόνο τα αρχικά του ονόματός του. Σύμφωνα με το πρακτορείο, κρίθηκε ένοχος για πώληση παλαιστινιακών εδαφών σε «ξένη χώρα».

Δικαστική πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι ο Ίσαμ Άκελ μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Τέτοιου είδους πωλήσεις απαγορεύονται από την Παλαιστινιακή Αρχή γιατί, όπως υποστηρίζουν οι Παλαιστίνιοι, εντείνουν τον εποικισμό των παλαιστινιακών συνοικιών της Ιερουσαλήμ.

«Ενημερωθήκαμε ότι ένας Αμερικανός πολίτης καταδικάστηκε από παλαιστινιακό δικαστήριο. 'Οταν ένας Αμερικανός πολίτης φυλακίζεται στο εξωτερικό, η αμερικανική κυβέρνηση παρέχει κάθε δυνατή προξενική βοήθεια», σχολίασε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Στο πλαίσιο των ερευνών της, μετά τη σύλληψη του Άκελ, η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε δύο φορές τον Παλαιστίνιο κυβερνήτη της Ιερουσαλήμ, Άντναν Γάιτ.

Το Ισραήλ κατέλαβε την ανατολική πλευρά της Ιερουσαλήμ το 1967 και το 1980 ανακήρυξε την πόλη «αιώνια» και «αδιαίρετη» πρωτεύουσά του. Η προσάρτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα που θεωρεί το τμήμα αυτό κατεχόμενο έδαφος. Οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του μελλοντικού κράτους τους ενώ το Ισραήλ θεωρεί παράνομες όλες τις δραστηριότητες της Παλαιστινιακής Αρχής στην πόλη.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Διεθνή / Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει κορεσμό στο ηλεκτρικό της δίκτυο, με χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περιμένουν σύνδεση. Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη της πράσινης μετάβασης;
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM