Μυστική συνάντηση για πρόβα θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ

Μυστική συνάντηση για πρόβα θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ Facebook Twitter
0

Αξιωματούχοι και επικεφαλής δημόσιων φορέων από όλη τη Σκωτία, έλαβαν μέρος σε μια μυστική συνάντηση στη Γλασκώβη με θέμα το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η κωδική ονομασία της επιχειρησιακής ομάδας είναι «Η Γέφυρα του Λονδίνου» και αυτή η φράση θα λειτουργήσει και ως συνθηματικό για τις επικοινωνίες που θα γίνουν τις πρώτες ώρες μετά το θάνατο της Βασίλισσας, και μέχρι να γίνει επίσημη ανακοίνωση.

Η Ένωση που φέρει την ονομασία «Scottish Provosts Association» ξεκίνησε τις συναντήσεις της πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά έκτοτε διατηρούσε χαμηλό προφίλ. Αντίστοιχες ομάδες λειτουργούν ωστόσο στη Βρετανία από το 1960, όπως είχε αποκαλύψει ο Guardian

Η μόνη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε δημόσια ήταν τον Απρίλιο του 2014. Ωστόσο, οι Times αναφέρουν ότι οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα συχνά σε περιοχή της Γλασκώβης, αλλά σπάνια γνωστοποιούνται λεπτομέρειες.

Το μακάβριο και πολύ ευαίσθητο θέμα της ομάδας εργασίας ίσως ακούγεται παράδοξο, αλλά η σύνοδος είναι επιφορτισμένη να προετοιμάσει όλες τις διαδικασίες που απαιτείται να ακολουθηθούν σε περίπτωση που η Βασίλισσα Ελισάβετ πεθάνει ενώ είναι στο κάστρο του Μπάλμοραλ, στην αγαπημένη της Σκωτία την οποία επισκέπτεται συχνά.

Ξεκαθαρίζεται πάντως πως η συνάντηση για το θάνατο της 92χρονης Βασίλισσας δεν προκλήθηκε από επικείμενους φόβους για την υγεία της. Το αυστηρό πρωτόκολλο και η περιπλοκότητα ενός τέτοιου γεγονός, είναι παράγοντες που πρέπει να εξετάζονται συχνά ώστε την ώρα που θα συμβεί το μοιραίο, όλα να λειτουργήσουν άψογα.

Αν η Βασίλισσα πεθάνει στο κάστρο, η σορός της θα μεταφερθεί στο Εδιμβούργο, στο Holyroodhouse, την επίσημη κατοικία της στη Σκωτία.

Από εκεί θα μεταφερθεί στον καθεδρικό ναό του St. Giles για μια σύντομη τελετή πριν βρεθεί στο σταθμό τρένων του Waverley για το τελικό ταξίδι στο Λονδίνο.

Τα πλήθη αναμένεται να συγκεντρωθούν σε ισόπεδες διαβάσεις και σε πλατφόρμες σταθμών σε ολόκληρη τη χώρα. Μια άλλη αμαξοστοιχία θα ακολουθεί αυτή που θα μεταφέρει τη σορό της Ελισάβετ.

Τα πάντα έχουν μελετηθεί, από τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι και το φέρετρο που θα πρέπει να είναι κατάλληλο για να χωρέσει το στέμμα. 

Μια αντίστοιχη μυστική άσκηση προκειμένου να προετοιμαστούν για τις 10 ημέρες εθνικού πένθους που θα ακολουθήσουν μετά το θάνατο της Ελισάβετ είχε γίνει γνωστή και πριν από μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, η συνάντηση αυτή είχε γίνει στο Λονδίνο και σε αυτή συμμετείχαν υψηλόβαθμοι και πολιτικοί. Μεταξύ άλλων, το συμβούλιο εξέτασε το πώς θα ανακοινωθεί η είδηση και ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τις πρώτες ώρες, αλλά και τις επόμενες μέρες.

Η αντίστοιχη άσκηση ονομάστηκε «Castle Dove».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπράντλεϊ Κούπερ και Μάργκοτ Ρόμπι συμπρωταγωνιστές στο νέο «Ocean's Eleven»

Πολιτισμός / Μπράντλεϊ Κούπερ και Μάργκοτ Ρόμπι συμπρωταγωνιστές στο prequel του «Ocean's Eleven»

Τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας αναλαμβάνει ο δημιουργός του «Twisters», Λι Άιζακ Τσουνγκ, που παίρνει τη θέση του Τζέι Ροουτς, ο οποίος είχε αρχικά επιλεγεί για τη θέση του σκηνοθέτη
LIFO NEWSROOM
Από τη φάβα της Σκοπέλου έως τα Κέδαρα της Ημαθίας: 11 νέες ζωντανές παραδόσεις στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πολιτισμός / Από τη φάβα της Σκοπέλου έως τα Κέδαρα της Ημαθίας: 11 νέες ζωντανές παραδόσεις στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε ότι η ένταξη των νέων στοιχείων «αναδεικνύει την πολιτιστική πολυφωνία των ελληνικών κοινοτήτων και ενδυναμώνει τη συλλογική μνήμη και τη βιωσιμότητα του πολιτισμού μας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Πολιτισμός / Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Η επιτροπή σημείωσε ότι ο Κρασναχορκάι βραβεύεται «για τη μαγνητική, εκτενή πρόζα του που με υπομονετική ένταση και φιλοσοφική οξύτητα αποκαλύπτει το χάος, την ειρωνεία και τη μοναξιά του ανθρώπινου πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM