Οργή Μέι για τον Τόνι Μπλερ: Υπονομεύεις τις επαφές για το Brexit

Οργή Μέι για τον Τόνι Μπλερ: Υπονομεύεις τις επαφές για το Brexit Facebook Twitter
EPA
0

Η βρετανίδα πρωθυπουργός επέκρινε τον προκάτοχό της Τόνι Μπλερ, κατηγορώντας τον ότι «υπονομεύει» τις συνομιλίες για το Brexit ζητώντας τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος.


Η Τερέζα Μέι χαρακτήρισε τα σχόλιά του «προσβολή προς το αξίωμα που κατείχε κάποτε» και είπε ότι οι βουλευτές δεν μπορούν να παραιτηθούν από την υποχρέωση να υλοποιηθεί το Brexit με τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος.


«Το να πηγαίνει ο Τόνι Μπλερ στις Βρυξέλλες και να επιχειρεί να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις μας μιλώντας υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος συνιστά προσβολή για το αξίωμα που κάποτε κατείχε και για τους πολίτες που υπηρετούσε. Δεν θα αποποιηθούμε την ευθύνη, όπως θα έκανε εκείνος, για την απόφαση αυτή. Το κοινοβούλιο έχει το δημοκρατικό καθήκον να φέρει σε πέρας αυτό το οποίο ζήτησαν με την ψήφο τους οι βρετανοί πολίτες».


Την περασμένη εβδομάδα ο Μπλερ είπε ότι οι βουλευτές θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ένα νέο δημοψήφισμα «αν δεν λειτουργήσει καμία από τις άλλες επιλογές».


Απαντώντας στην Μέι ο ίδιος επέμεινε ότι ένα νέο δημοψήφισμα είναι δημοκρατικό.


«Είναι ακριβώς το αντίθετο, όχι αντιδημοκρατικό αλλά δημοκρατικό, όπως πολλοί βετεράνοι του κόμματός της υποστηρίζουν», είπε ο Μπλερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SHEIN ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της Shein - Τα τρία ζητήματα που θα εξεταστούν

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης παραβάσεων, οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλουν προσωρινά μέτρα, να αποδεχτούν δεσμευτικές υποσχέσεις από την εταιρεία ή να εκδώσουν απόφαση μη συμμόρφωσης που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα
THE LIFO TEAM
Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο
THE LIFO TEAM