Ρωγμή σε γυάλινη κρεμαστή γέφυρα - Από τουρίστα που έκανε «φιγούρα» μπέιζμπολ

Ρωγμή σε γυάλινη κρεμαστή γέφυρα - Από τουρίστα που έκανε «φιγούρα» μπέιζμπολ Facebook Twitter
Φωτογραφία: CNN
0

Ένας τουρίστας κατάφερε να προκαλέσει ζημιές σε γυάλινο τμήμα της μεγαλύτερης κρεμαστής γέφυρας στις ΗΠΑ, κάνοντας μία κίνηση μπέιζμπολ. 

Η γέφυρα έχει μήκος 207 μέτρων και βρίσκεται πάνω από μία κοιλάδα στο εθνικό πάρκο Great Smoky Mountains των ΗΠΑ. Στο μεσαίο τμήμα της η γέφυρα έχει γυάλινα πάνελ που επιτρέπουν στους επισκέπτες να βλέπουν στο έδαφος από τα 42 μέτρα.  

Ο επισκέπτης του πάρκου αγνόησε τους κανόνες, κατά τους οποίους απαγορεύεται το τρέξιμο, το χοροπήδημα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που επικαλείται το CNN, και πραγματοποίησε ένα σλάιντ, όπως στο μπέιζμπολ, πάνω στα γυάλινα πάνελ. Κατά τη «φιγούρα» ένα μεταλλικό αντικείμενο από τα ρούχα του επισκέπτη έξυσε το γυαλί με αποτέλεσμα να σημειωθούν «εμφανείς ρωγμές στο άνωθεν προστατευτικό στρώμα των γυάλινων πάνελ». 

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα και η ζημιά είχε αποκατασταθεί ως την Τρίτη. «Ένας υπάλληλος μας είπε πως κάποιος κατάφερε να σπάσει το ανώτερο στρώμα γυαλιού» ανέφερε δημοσιογράφους του WVLT. 

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του πάρκου το ανώτερο από τα τρία στρώματα γυαλιού έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα άλλα δύο και από το περιστατικό δεν επηρεάστηκε η «δομική ακεραιότητα» της γέφυρας. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ούτε κάποιος κινδύνευσε.

Για την κατασκευή της γέφυρας χρησιμοποιήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι τσιμέντου, τρία μίλια καλωδίων και 1.400 σανίδες από κέδρο.

Η γέφυρα παραδόθηκε στο κοινό τον Μάιο του 2019. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM