Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter
2

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter
Ελένη Βακονδίου και Περικλής Θερριός, Zylo Eyewear

 

Ένα νεαρό, αυτοδημιούργητο, ζευγάρι από την Σύρο δημιούργησε μέσα σε ένα μόλις χρόνο το μεγαλύτερο ελληνικό design buzz στον χώρο των οπτικών, και ένα πρωτοφανές success story.


Ο λόγος για τα χειροποίητα ξύλινα γυαλιά ηλίου Zylo, που γρήγορα ταξίδεψαν σε κάθε γωνιά της γης, από την Νότιο Αφρική και την Νέα Ζηλανδία μέχρι το Ντουμπάι και την Ιαπωνία, και ξεχώρισαν αμέσως.


Φτιαγμένα εξ' ολοκλήρου στο χέρι το κάθε ζευγάρι γυαλιών είναι μοναδικό κομμάτι, και φτιάχνεται κατά παραγγελία σε ένα μικρό εργαστήριο από Συριανούς τεχνίτες.

Ευελπιστούμε τα γυαλιά μας να βρεθούν σε κάθε γωνιά της γης, και να χαίρονται τον ήλιο. Συνεχίζουμε με την ίδια όρεξη και πάθος για νέες ιδέες και μεγαλύτερα όνειρα!

Μετά από μεγάλη προσπάθεια, οι δημιουργοί του – που δεν είχαν καμία προηγούμενη σχέση με τον χώρο- είναι σε θέση να υπερηφανεύονται σήμερα για μια ποιότητα κατασκευής που συγκαταλέγεται στις τρεις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως.


Η έμπνευση τους ήρθε ένα πρωί παρατηρώντας τις ακτίνες του ήλιου πάνω στα ξύλινα έπιπλα, και συνέπεσε εντελώς συμπτωματικά με την έκρηξη της μόδας του ξύλινου γυαλιού παγκοσμίως.


Επικοινωνήσαμε με τους ανθρώπους πίσω από αυτό το πολλά υποσχόμενο brand, και μάθαμε όλες τις λεπτομέριες.

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter
Φτιαγμένα εξ' ολοκλήρου στο χέρι το κάθε ζευγάρι γυαλιών είναι μοναδικό κομμάτι, και φτιάχνεται κατά παραγγελία σε ένα μικρό εργαστήριο από Συριανούς τεχνίτες.


Who is who:


H Ελένη Βακονδίου είναι Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής. Εργάστηκε ως επί τον πλείστων ως σχεδιάστρια ιστοσελίδων και γραφιστικών εφαρμογών στην Σύρο και στην Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα ασχολείται με τον σχεδιασμό και την κατασκευή χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων.


Ο Περικλής Θερριός είναι Ειδικός Μουσικής Τεχνολογίας. Η αγάπη του για την θάλασσα και το υποβρύχιο ψάρεμα τον ώθησε να μετακομίσει στην Αστυπάλαια και έπειτα στην Σύρο.


Είναι και οι δύο στα early 30s τους, και μετά τον γάμο τους (2010) και την μόνιμη εγκατάστασή τους στο νησί, η κατασκευή αντικειμένων από ξύλο έγινε ανάγκη και καθημερινότητα τους.

 

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter

 

Λοιπόν, πώς άρχισαν όλα; Πώς προέκυψε η ιδέα των ξύλινων γυαλιών ηλίου, και πώς έγινε πραγματικότητα η σειρά Zylo;

Η ιδέα προήλθε μια απλή πρωινή σκέψη, την οποία όμως εξετάσαμε σοβαρά. Το πρώτο μας μέλημα ήταν να δούμε αν η ιδέα αυτή όντως ήταν εφαρμόσιμη. Επιστρατεύοντας όλες μας τις γνώσεις και τις τεχνικές μας ικανότητες καταλήξαμε στην πρώτη φυσική αποτύπωση της.

Μόλις φορέσαμε το πρώτο μας ζευγάρι γυαλιά νιώσαμε πολύ ανακουφισμένοι αλλά ταυτόχρονα και πολύ προβληματισμένοι για το πώς θα μπορούσαμε να το εξελίξουμε.

Μέσα σε λίγους μήνες και μετά από πολλές δοκιμές είχαμε φτάσει μπροστά στην πρώτη σειρά γυαλιών. Μετά από έρευνα που κάναμε ανακαλύψαμε και άλλους κατασκευαστές ανά τον κόσμο που κάνουν την ίδια δραστηριότητα με εμάς, αυτό βέβαια δεν μας πτόησε, πάρα μόνο μας πείσμωσε. Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να ανακαλύψεις τον τροχό.

Έπειτα, αναζητήσαμε το τρόπο με τον οποίο το τεχνούργημα μας θα μπορούσε να μετατραπεί σε προϊόν. Εκεί ξεκίνησε η πραγματική δουλειά, και άρχισε να χτίζεται η ομάδα της Ζylo eyewear.

 

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter


Απ' όσο ξέρω δεν είχατε καμία προηγούμενη σχέση με το αντικείμενο. Δεν φοβηθήκατε να ξεκινήσετε χωρίς καμία τεχνογνωσία και πείρα; Αλήθεια, ήταν η δημιουργία της Zylo μία επαγγελματική διέξοδος για εσάς;

Ασχολούμασταν με τις κατασκευές χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων από ξύλο αρκετά χρόνια. Πάντα όμως για προσωπική χρήση, μέχρι την στιγμή που μείναμε και οι δύο άνεργοι. Νιώσαμε και οι δύο ότι ήρθε η στιγμή να κάνουμε κάτι το οποίο θα μας πήγαινε ένα βήμα παραπέρα.

Την γνώση του υλικού την αποκτήσαμε με τον καιρό, δεν ήταν κάτι καινούργιο για εμάς. Την τεχνογνωσία την αποκτάς με τους πειραματισμούς και το πείσμα. Η καμπάνια στο Indiegogo πέρα από τον οικονομικό στόχο, λειτούργησε και σαν ένα είδος έρευνας για το αν αυτό το νέο προϊόν για τα δεδομένα της Ελλάδας θα ήταν αποδεκτό από τους χρήστες..


Και απ' ό,τι φάνηκε ήταν και με το παραπάνω! Η crowdfunding καμπάνια σας είχε ως τελικό στόχο την συγκέντρωση 15 χιλιάδων ευρώ, και τελικά συγκεντρώσατε 25 περίπου χιλιάδες.. Περιμένατε μια τόσο μεγάλη ανταπόκριση;

Από την αρχή της απόφασης μας να καταφύγουμε στο Indiegogo ήμασταν πολύ επιφυλακτικοί για το πώς θα το αντιμετώπιζε ο κόσμος. Θεωρώντας τους εαυτούς μας ειλικρινείς, και όντας πεπεισμένοι ότι είναι κάτι που λείπει από την σημερινή μας κοινωνία, δεν είχαμε πάρα να το δοκιμάσουμε.

Για εμάς επιτυχία είναι το γεγονός ότι η σχέση που θέλαμε να αναπτύξουμε με τους υποστηρικτές μας έγινε αποδεκτή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την απήχηση που έχει μέχρι στιγμή το προϊόν μας, κυρίως στην Ελληνική αγορά (το 80% των πρώτων παραγγελιών ήταν από την Ελλάδα), αλλά και στο εξωτερικό.

Ευελπιστούμε τα γυαλιά μας να βρεθούν σε κάθε γωνιά της γης, και να χαίρονται τον ήλιο. Συνεχίζουμε με την ίδια όρεξη και πάθος για νέες ιδέες και μεγαλύτερα όνειρα!

 

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter


Πώς και καταφύγατε σε μία μέθοδο online χρηματοδότησης εξ αρχής;

Δυστυχώς την εποχή που διανύουμε δεν είναι δυνατόν για κάποιον ο οποίος δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να υποστηρίξει σωστά την οποιαδήποτε επιχειρηματική του ανάγκη.

Όπως καταλαβαίνετε ένα τέτοιο επιχειρηματικό / κατασκευαστικό πόνημα, λίγοι θα το εμπιστεύονταν για να το χρηματοδοτήσουν. Πιθανώς κανένας. Πιστεύουμε στο θεσμό του crowdfunding. Θεωρούμε πως είναι ένας δίκαιος, μοναδικός και δημοκρατικός τρόπος χρηματοδότησης μέσα στα γνωστά και παγιωμένα οικονομικά πλαίσια, γι' αυτό επιλέξαμε και την πλατφόρμα του indiegogo.


Ας περάσουμε τώρα στα γυαλιά. Υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος που διαλέξατε να δουλεύετε αποκλειστικά με ξύλο;

Το ξύλο είναι ένα υλικό που σου επιτρέπει να δώσεις μορφή σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου, αν έχεις υπομονή και αγαπάς αυτό που κάνεις. Είναι ζωντανό, μυρίζει, σου πληγώνει τα χέρια, αναπνέει µαζί σου και μεγαλώνει ηλικιακά όπως τα πάντα γύρω μας σ' αυτόν τον κόσμο. 

Kάθε κομμάτι ξύλο έχει την δική του ιστορία. Η ποικιλία, ο τόπος που μεγαλώνει, το υγρό ή ξηρό του κλίματος, η ηλικία του δένδρου, όλα αυτά διαφοροποιούν το υλικό. Kάθε κομμάτι ξύλου που θα χρησιμοποιηθεί για κάθε γυαλί είναι διαφορετικό από το άλλο, είναι ξεχωριστό.

 

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter


Ξεναγείστε μας στην διαδικασία παραγωγής των γυαλιών. Κάθε ζευγάρι είναι εξ' ολοκλήρου φτιαγμένο στο χέρι και μοναδικό κομμάτι, έτσι;

Ναι! Τα γυαλιά μας είναι χειροποίητα – την στιγμή που το 99% των ξύλινων γυαλιών που υπάρχουν παγκοσμίως δεν είναι, και κανένα μα κανένα ζευγάρι δεν είναι ίδιο με το άλλο.

Αυτές οι μικρές αόρατες "ατέλειες" του υλικού είναι που κάνουν το κάθε γυαλί ιδιαίτερο, μοναδικό. Πιστεύουμε πάρα πολύ στην ανθρώπινη ενέργεια που περνάει στο ξύλο. Ενέργεια που μπορεί κανείς να την καταλάβει όταν πια φοράει τα γυαλιά.

Ένα γυαλί Zylo δεν είναι ένα ακόμη "αναλώσιμο" προϊόν μόδας, είναι ένα ξεχωριστό, "προσωπικό" κομμάτι στυλ. Το zylo ζει και αλλάζει μαζί σου, όπως το αγαπημένο σου δερμάτινο, ή τα αγαπημένα σου αντικείμενα που θέλεις να έχεις πάντα κοντά σου..

Όσον αφορά την διαδικασία παραγωγής, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε και πολλά, αλλά όλη η τεχνογνωσία αποκτήθηκε από μας μαθαίνοντας σιγά σιγά εντελώς μόνοι μας. Σήμερα, το εργαστήριο μας στην Σύρο απαρτίζουν πέντε τεχνίτες που απασχολούνται πλήρως (εκτός από εμάς τους δύο), και σύντομα άλλος ένας θα έρθει στην ομάδα μας.

Είναι όλοι άνθρωποι που κατάγονται ή έστω ζουν πλέον στο νησί, και όσο περίεργο κι αν ακουστεί το μοναδικό προσόν – αυτό που κοιτάμε περισσότερο σε κάποιον για να συνεργαστούμε μαζί του, είναι η ενέργεια και η διάθεση του. Μηχανήματα δεν έχουμε σκοπό να βάλουμε ποτέ στην επιχείρηση μας, ακόμα και για λόγους ιδεολογικούς. Σε πείσμα των καιρών θέλουμε και προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι μπορούν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ακόμα και εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας.

 


Και πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται να για κατασκευαστεί ένα ζευγάρι γυαλιών;

Ο χρόνος κυμαίνεται στις δύο με τρεις μέρες για κάθε παραγγελία. Στην Zylo eyewear δουλεύουμε κατά παραγγελία. Δεν υπάρχει στοκ από γυαλιά. Με κάθε παραγγελία ξεκινάμε να δουλεύουμε το εκάστοτε ζευγάρι, και ακριβώς επειδή πρόκειται για κάτι custom made και 100% χειροποίητο ο κόσμος δεν πιέζει για τον χρόνο.


Τι γίνεται με την χρηστικότητα του προϊόντος, και τι σημαίνει η εγγύηση εφʼ όρου ζωής; Αν δεν κάνω λάθος είστε η μοναδική εταιρεία που εγγυάται κάτι τέτοιο.

Πράγματι! Απ' όσο γνωρίζουμε – και το έχουμε ψάξει πολύ- είμαστε οι πρώτοι και οι μόνοι που δίνουμε εφ' όρου ζωής εγγύηση ποιότητας . Οτιδήποτε και αν συμβεί στα γυαλιά σου, τα επισκευάζουμε και σου τα επιστρέφουμε ώστε να χαρείς και πάλι τον ήλιο!

Όσον αφορά στην χρηστικότητα τώρα. Χρησιμοποιούμε φακούς Hoya, επώνυμους Iαπωνικούς φακούς με ποιότητα πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Τα Zylo με την πρωτοποριακή μέθοδο που χρησιμοποιούμε είναι πολύ ελαφρύτερα από τα συμβατικά γυαλιά. Zυγίζουν από 27γρ. έως 33γρ. ανάλογα το σχέδιο και την ξυλεία, και έχουν πολύ καλή εφαρμογή.

 

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter


Οι τιμές σας κυμαίνονται στα 200 περίπου ευρώ. Δεν είναι μια υψηλή τιμή, για τα σημερινά ελληνικά δεδομένα;

Ναι όντως, είναι ένα ποσό που σήμερα ακούγεται μεγάλο. Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε χαμηλότερες τιμές, αλλά το κόστος κατασκευής είναι εξαιρετικά υψηλό. Το 99% των γυαλιών που διατίθενται στην αγορά σήμερα (συμβατικά ή και ξύλινα) παράγονται με βιομηχανικές διαδικασίες μαζικής παραγωγής. Παράγεται ένα ζευγάρι κάθε 5-10 λεπτά της ώρας. Εμείς χρειαζόμαστε 8-12 ώρες συνεχούς χειρονακτικής εργασίας, πρακτικά πάνω από δύο  μέρες.

Σκεφτείτε ένα πρωτότυπο άγαλμα και δίπλα του αντίγραφα που έχουν βγει από ένα εκμαγείο. Αυτή είναι κατά την γνώμη μας η καλύτερη οπτικοποιημένη διαφορά των Zylo από τα βιομηχανοποιημένα γυαλιά. Τα γυαλιά μας δεν είναι φθηνά, αλλά αξίζουν κάθε ένα ξεχωριστό ευρώ που δαπανά κανείς σ' αυτά.

 

Στήσατε μία πετυχημένη επιχείρηση ζώντας και δημιουργώντας σε ένα ελληνικό νησί, μακριά από τα βιομηχανικά και τα διαφημιστικά κέντρα της χώρας. Τι δυσκολίες ενέχει αυτό;

Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, κυρίως οικονομικές. Για τις δοκιμές μας χρειαστήκαμε ένα αρκετά μεγάλο ποσό, το οποίο δεν διαθέταμε. Ακόμη μία δυσκολία ήταν και η επιλογή των πρώτων υλών για τους πειραματισμούς και τις δοκιμές μας.

Στην αρχή δεν είχαμε άμεση πρόσβαση στο υλικό και έπρεπε να μελετήσουμε πολύ ώστε να μην γίνει άσκοπη εξάντληση των χρημάτων. Η συγκεκριμένη δυσκολία όμως μας έδωσε γνώσεις για την ορθή χρήση του ξύλου και την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του.

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter
Η έμπνευση τους ήρθε ένα πρωί παρατηρώντας τις ακτίνες του ήλιου πάνω στα ξύλινα έπιπλα, και συνέπεσε εντελώς συμπτωματικά με την έκρηξη της μόδας του ξύλινου γυαλιού παγκοσμίως.


Τι σχέδια έχετε για το μέλλον του brand; Ήδη τα γυαλιά σας –που φτιάχνονται σε ένα μικρό ελληνικό νησί- φτάνουν σε χώρες όλου του κόσμου. Πού θα φτάσουν τα Zylo;
Ο πρώτος μας στόχος είναι η ολοκλήρωση των δομών και λειτουργιών της εταιρείας, του σχεδιασμού, της παραγωγής, του marketing, και της διάθεσης. Για να πάμε σε κάθε επόμενο επίπεδο θέλουμε να χτίζουμε στέρεα το σκαλοπάτι που πατάμε.
Από την άποψη των προϊόντων εξελίσσουμε συνεχώς την γκάμα μας. Νέα σχέδια και μεγέθη. Μαθαίνουμε συνεχώς και προσαρμοζόμαστε. Μιλώντας για τις αγορές, ξεκινήσαμε από την Ελλάδα και πάμε καλά. Εδώ θα "στρώσουμε" την εταιρεία και μετά θα προσπαθήσουμε να επεκταθούμε ακόμα πιο μαζικά στις διεθνείς αγορές.


Ό,τι κάνουμε πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα και "δυνατά", αλλιώς οι πιθανότητες επιτυχίας είναι περιορισμένες. Και εμείς θέλουμε να πετύχουμε. Δεν σας κρύβουμε ότι ονειρευόμαστε το ZYLO σαν ένα διεθνώς επιτυχημένο brand.

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter


Αλήθεια, έχετε ποτέ σκεφτεί να εγκαταλείψετε την Σύρο για την Αθήνα;
Η Σύρος είναι ένα μεγάλο κομμάτι της Zylo, Είναι το μέρος που μας εμπνέει και μας προσφέρει την ηρεμία να κάνουμε κάτι τόσο δημιουργικό.

Ένα από τα καινούργια μοντέλα της συλλογής και με το οποίο είμαστε ιδιαίτερα δεμένοι είναι το Monk, το οποίο είναι εμπνευσμένο από έναν γέροντα καπουτσίνο μοναχό της Άνω Σύρου. Όπως καταλαβαίνεις η λουκουμόσκονη βρίσκεται παντού, ακόμα και στα γυαλιά μας! Δεν θα μπορούσαμε με τίποτα να την αποχωριστούμε.


Κι αν έρθουμε φέτος στο πανέμορφο νησί σας, δώστε μας μερικές συμβουλές για το τι πρέπει οπωσδήποτε να δούμε και να κάνουμε εκεί.
Η Ερμούπολη είναι μια υπέροχη πόλη, με φοβερή αρχιτεκτονική. Είναι απαραίτητο να περπατήσετε τα στενά σοκάκια της, ώστε να την γνωρίσεις πραγματικά. Επίσης, θα πρέπει να επισκεφθείτε και το εργαστήριο μας, στην οδό Πέτρου Κουντούρη 10, και να δοκιμάσετε τα γυαλιά μας


Πού αλλού μπορεί να βρει κανείς τα γυαλιά σας;
Σε επιλεγμένα καταστήματα οπτικών σε ολόκληρη την χώρα, και στο e-shop μας, στο zyloeyewear.com

Η αποστολή είναι δωρεάν, και αν δεν σας ταιριάζουν τα παίρνουμε πίσω από όπου ζείτε, χωρίς επιπλέον χρέωση, και είτε σας στέλνουμε άλλο ζευγάρι, είτε παίρνετε τα χρήματα σας πίσω.

 

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter
Το ξύλο είναι ζωντανό, μυρίζει, σου πληγώνει τα χέρια, αναπνέει µαζί σου και μεγαλώνει ηλικιακά όπως τα πάντα γύρω μας σ' αυτόν τον κόσμο.

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter
Την γνώση του υλικού την αποκτήσαμε με τον καιρό, δεν ήταν κάτι καινούργιο για εμάς. Την τεχνογνωσία την αποκτάς με τους πειραματισμούς και το πείσμα

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter
Μοντέλο Felis

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter
Μοντέλο Monk

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter
Μοντέλο OHTO

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter
Μοντέλο Cleo

Τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα γυαλιά ηλίου φτιάχνονται στην Σύρο Facebook Twitter
Μοντέλο Twiggy

 

Design
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO x Design Ambassador/ Archisearch: Τα κορυφαία έντυπα αρχιτεκτονικής και design παρουσιάζουν

Design / LiFO x Design Ambassador/ Archisearch: Τα κορυφαία έντυπα αρχιτεκτονικής και design παρουσιάζουν

Η LiFO και η Design Ambassador δημιούργησαν μια πρωτότυπη σειρά ειδικών εκδόσεων που απελευθέρωσαν το αρχιτεκτονικό έντυπο από τον κλαδικό του χαρακτήρα και έδωσαν νέα δυναμική και ουσία στη συζήτηση για την αρχιτεκτονική, το design και την ανάπτυξη
THE LIFO TEAM
H Potiropoulos+Partners σχεδίασε ένα εντυπωσιακό αειφορικό συγκρότημα διαμερισμάτων και κατοικιών  στον Άλιμο 

Design / H Potiropoulos+Partners σχεδίασε ένα εντυπωσιακό αειφορικό συγκρότημα διαμερισμάτων και κατοικιών  στον Άλιμο 

Το «Cube-2» στον Άλιμο, ένα project όπου το τρίπτυχο «υπαίθριος χώρος-ημιυπαίθριος χώρος-πράσινο» αναδεικνύεται σε κύριο συνθετικό άξονα. Προκύπτει έτσι μία αλληλουχία προβόλων-κήπων, που δίνουν την εντύπωση ότι κινούνται μέσα στη βλάστηση, και αντίστοιχα ότι η βλάστηση κινείται μέσα σ’ αυτούς.
THE LIFO TEAM
The Boy Is Beautiful

Athens Pride 2022 / The Boy Is Beautiful: Ένα περιοδικό που ξετυλίγει το νήμα των ελληνικών queer χρονικών

Στο εξαμηνιαίο περιοδικό του Λεωνίδα Λιόλιου queer και queer friendly αναγνώστες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο μπορούν να ανακαλύψουν κομμάτια της ελληνικής ιστορίας που έχουν θαφτεί κάτω από τα μπάζα της ετεροκανονικότητας και του μεσσιανισμού.
M. HULOT
Η ΕΣΩ επέστρεψε πιο δυναμική και επίκαιρη από ποτέ 

Design / Η ΕΣΩ επέστρεψε πιο δυναμική και επίκαιρη από ποτέ 

Δείτε όσα έγιναν στην δέκατη διοργάνωση της ημερίδας ΕΣΩ που διοργανώθηκε σε στρατηγική συνεργασία και συνεπιμέλεια του Archisearch με το Ίδρυμα Mies Van Der Rohe ως συμπαραγωγή της Design Ambassador, του +Design Magazine και της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Serpentine Pavilion: Μια μαύρη εκκλησία - κλίβανος είναι το πιο κατάλληλο θερινό περίπτερο;

Design / Serpentine Pavilion: Μια μαύρη εκκλησία-κλίβανος είναι το πιο κατάλληλο θερινό περίπτερο;

Το φετινό περίπτερο Serpentine, ένας μαύρος περίκλειστος κύλινδρος, από τις πιο «εσωστρεφείς» εγκαταστάσεις που έχουν τοποθετηθεί ποτέ στους κήπους του Κένσινγκτον, σχεδιάστηκε ως χώρος για περισυλλογή και διαλογισμό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ Η προέκταση του Royal College of Art είναι ένας ύμνος σε ένα συχνά υποτιμημένο υλικό, το τούβλο

Design / Η προέκταση του Royal College of Art είναι ένας ύμνος σε ένα συχνά υποτιμημένο υλικό, το τούβλο

Μέσα στα πελώρια γυάλινα κτίρια του Battersea, οι αρχιτέκτονες της Tate Modern και της Elbphilharmonie στο Αμβούργο, οι Herzog & de Meuron, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μια σοβαρή προσέγγιση του υλικού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η Γαλλίδα αρχιτέκτονας πρωτοπόρος της κοινωνικής στέγασης Ρενέ Γκεγιουστέ κέρδισε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2022.

Πολιτισμός / Ρενέ Γκεγιουστέ: Η Γαλλίδα πρωτοπόρος της κοινωνικής στέγασης κέρδισε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2022

Η Γαλλίδα αρχιτέκτονας είναι υπέρμαχος της κοινωνικής αρχιτεκτονικής, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για το 10όροφο συγκρότημα διαμερισμάτων Le Liégat στο Ivry-sur-Seine και την πολυκατοικία La Maladrerie.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
συγχαρητηρια για την πρωτοτυπη ιδεα,παντα επιτυχια εντος και εκτος Ελλαδαςδυο μικρες παρατηρησεις...η τιμη των 240€ δεν συναδει με τους καιρους που παιρναμε.Επισης βαλτε και Ελληνικη επιλογη στο σιτε....ετσι για το γαμοτο !!!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ