Η Γερμανία συνεχίζει να πληρώνει για το Ολοκαύτωμα

Η Γερμανία συνεχίζει να πληρώνει για το Ολοκαύτωμα Facebook Twitter
2

Η Γερμανία συμφώνησε να καταβάλλει 772 εκατομμύρια ευρώ από το 2014 ως το 2017 σε επιζώντας του Ολοκαυτώματος, μετά από διαπραγματεύσεις με την Εβραϊκή Διάσκεψη Αξιώσεων, η οποία από το 1951 εκπροσωπεί δεκάδες εβραϊκών οργανώσεων, ζητώντας αποζημιώσεις.

Σε συνάντηση που έγινε με τη γερμανική πλευρά σε μνημείο για τους πεσόντες του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ, η οποία διήρκησε 5 ώρες, οι εκπρόσωποι των θυμάτων εξασφάλισαν 205 εκ. ευρώ το 2015, 210 εκ. το 2016 και 215 εκ. το 2017.

. Συνολικά θα επωφεληθούν περίπου 56.000 άνθρωποι που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Περίπου 22.000 από αυτούς ζουν στο Ισραήλ.

 «Η Γερμανία διατηρεί την προθυμία της να εκπληρώσει τις ιστορικές υποχρεώσεις της για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, και χάρη σε αυτή εξασφαλίζουν τα θύματα αξιοπρεπή γηρατειά", δήλωσε ο  Stuart Eizenstat, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ και διαπραγματευτής για τα θύματα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM
Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια