Η Κομισιόν ακυρώνει πρόγραμμα 400 χιλιάδων θέσεων για ανέργους

Η Κομισιόν ακυρώνει πρόγραμμα 400 χιλιάδων θέσεων για ανέργους Facebook Twitter
8

Πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης 400 χιλιάδων ανέργων σε κοινωφελή έργα, που πέρασε από την έγκριση της Τρόικα, ακυρώνει η Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι αν και το πρόγραμμα είναι θεσμοθετηθεί και εγκριθεί από την Τρόικα, η Κομισιόν το μπλόκαρε ως μη συμβατό με τους Κανονισμούς του Ευρωπαικού Κοινωνικού Ταμείου, και ο γ.δ. Απασχόλησης Κος Ρισέλ, είπε στον κ. Βρούτση σε συνάντηση που είχαν, ότι η Κομισιόν θα απαιτήσει τα χρήματα πίσω σε περίπτωση που χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα αφορούσε σε οικογένειες χωρίς εργαζόμενα μέλη για κοινωφελή εργασία, καλύπτοντας το μισθολογικό κόστος 490 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους άνω των 25 ετών, ή 427 ευρώ μηνιαίως για τους κάτω των 25. Αναλάμβανε και  την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών τόσο του εργοδότη όσο και του ίδιου του εργαζόμενου.

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αντώνης Σαμαράς αποχαιρέτησε την κόρη του Λένα: «Πνοή αγάπης που γέμισε τη ζωή μας»

Ελλάδα / Ο Αντώνης Σαμαράς αποχαιρέτησε την κόρη του Λένα: «Πνοή αγάπης που γέμισε τη ζωή μας»

«Τι να πει ένας πατέρας που χάνει το παιδί του, τι να πει μια μητέρα που χάνει το σπλάχνο της, τι να πει ένας αδελφός που χάνει το άλλο του μισό όταν η ψυχή του χάνει τον πιο πιστό της σύντροφο», είπε ο πατέρας της
LIFO NEWSROOM
Κηδεύεται η Λένα Σαμαρά: Στο Α' Νεκροταφείο το τελευταίο αντίο 

Ελλάδα / Κηδεύτηκε η Λένα Σαμαρά: Στο Α' Νεκροταφείο το τελευταίο αντίο 

Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Ανδρουλάκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ευάγγελος Βενιζέλος, πλήθος κόσμου και πολιτικοί αποχαιρετούν την κόρη του πρώην πρωθυπουργού, που πέθανε αιφνιδιαστικά
LIFO NEWSROOM
Βόλος: Νέες διαμαρτυρίες για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris» με Ισραηλινούς τουρίστες

Ελλάδα / Βόλος: Νέες διαμαρτυρίες για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris» με Ισραηλινούς τουρίστες

Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι αντιτίθενται στις πολιτικές του Ισραήλ και καταγγέλλουν πως το πλοίο «μεταφέρει τουρίστες και στρατιώτες του IDF που έχουν εμπλακεί στις επιχειρήσεις στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM