Η Βρετανία δαπάνησε 435.000 λίρες για να διασκεδάσει τον Τραμπ κατά την επίσκεψή του

Η Βρετανία δαπάνησε 435.000 λίρες για να διασκεδάσει τον Τραμπ κατά την επίσκεψή του Facebook Twitter
1

Πάνω από 435.000 δημοσίου χρήματος δαπανήθηκαν για τη διασκέδαση, το φαγητό και άλλα έξοδα κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία.

Το κόστος για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στη Βρετανία ήταν σχεδόν τριπλάσιο σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη επίσκεψη αρχηγού κράτους στη χώρα το διάστημα από το καλοκαίρι του 2018 έως το καλοκαίρι του 2019, σύμφωνα με τους Times.

Για την επίσκεψη του Τραμπ παρατέθηκε δεξίωση στο Μπάκιγχαμ, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος ταξίδεψε και στο Πόρτσμουθ για τις εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία. Το πρόγραμμα για τον εντυπωσιασμό του Τραμπ περιελάμβανε μεταξύ άλλων 83 κανονιοβολισμούς και κατάθεση στεφάνου στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

Οι δαπάνες για τη φιλοξενία του Τραμπ δεν ήταν τίποτα μπροστά στον «λογαριασμό» για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Βρετανία. Η σχετική επιχείρηση- για την οποία επιστρατεύτηκαν περίπου 6.300 αστυνομικοί, καθώς μεταξύ άλλων έγινε και διαδήλωση κατά της επίσκεψης Τραμπ- κόστισε στη Μητροπολιτική Αστυνομία σχεδόν 3,5 εκατομμύρια λίρες.

Ο «λογαριασμός» της επίσκεψης

Σχεδόν 100.000 λίρες δαπανήθηκαν για τη διασκέδαση- σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που παρουσίασαν οι Times. Το ποσό ήταν σχεδόν διπλάσιο από τις 45.230 λίρες που δαπανήθηκαν όταν ο βασιλιάς της Ολλανδίας είχε πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2018. Οι άλλες 242.507 λίρες που ξοδεύτηκαν για την επίσκεψη Τραμπ διατέθηκαν για χώρους και διοργάνωση εκδηλώσεων όπως οι συνεντεύξεις Τύπου.

Τον Τραμπ συνόδευαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων η κόρη του Ιβάνκα και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ. Άλλα τρία παιδιά του προέδρου- ο Ντόναλντ τζούνιορ, ο Έρικ και η Τίφανι- παρέστησαν στη δεξίωση με τους 170 καλεσμένους.

Περισσότερα από 31.700 δαπανήθηκαν για έξοδα διαμονής που σχετίζονται με την επίσκεψη. Ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του, Μελάνια, έμειναν στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη στη Βρετανία, ενώ λέγεται πως ο Τραμπ έκλεισε έναν όροφο στο πολυτελές ξενοδοχείο Corinthia Hotel για την οικογένεια και τη συνοδεία του.

Επίσης, 32.800 δαπανήθηκαν για μεταφορά, μεταξύ των οποίων τα κόστη αεροδρομίου για το Air Force One. Όμως, οι εσωτερικές μετακινήσεις του Τραμπ με ελικόπτερο δεν καλύφθηκαν από τους Βρετανούς φορολογούμενους.

Από τις 12 επίσημες επισκέψεις που έγιναν στη Βρετανία από το καλοκαίρι του 2018 έως εκείνο του 2019, η πιο φθηνή για τους Βρετανούς φορολογούμενους ήταν εκείνη του προέδρου της Ρουμανίας τον Νοέμβριο του 2018, που κόστισε 12.360 λίρες. Επίσης, σύμφωνα με τους Times, το ποσό που δαπάνησε η Βρετανία για τον Τραμπ ήταν δεκαπλάσιο του «λογαριασμού» της τριήμερης επίσκεψης του προέδρου του Αφγανιστάν.

«Το υπουργείο Εξωτερικών καλύπτει τα κόστη για τη διαμονή, μετακίνηση, φαγητό και τυχαίες δαπάνες (σε ένα όριο) για τις επίσημες αποστολές κατά τη διάρκεια μόνο του επίσημου προγράμματος», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, σημειώνοντας ότι οι δαπάνες εξαρτώνται από τον ποιος είναι ο φιλοξενούμενος, τη διάρκεια της επίσκεψης και το μέγεθος της αποστολής. «Η βασιλική οικογένεια και οι Βρετανοί υπουργοί έχουν παρόμοια αντιμετώπιση σε κάποιες επισκέψεις στο εξωτερικό, όταν η χώρα που τους φιλοξενεί καλύπτει το κόστος», σημείωσε ακόμη το υπουργείο.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Για να είμαστε απολύτως σωστοί, οι εορτασμοί αυτοί θα γίνονταν προς τιμήν οποιουδήποτε προέδρου των ΗΠΑ, διότι έγιναν για την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία. Οπότε μην είμαστε τόσο υπερβολικοί. Οι Βρετανοί καλό θα ήταν να ασχοληθούν, θα έλεγα εγώ, με τα 50 εκατομμύρια (και πολλά άλλα ακόμα) λίρες που δίνουν στη βασιλική οικογένεια, η οποία δεν τους προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ, παρά με εορτασμούς προς ένα γεγονός που σημάδεψε την ανθρωπότητα, όπως είναι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος.