ΗΠΑ: Μήνυση σε αεροπορική εταιρία επειδή έβγαλε από πτήση οικογένεια λόγω κακοσμίας

ΗΠΑ: Μήνυση σε αεροπορική εταιρία επειδή έβγαλε από πτήση οικογένεια λόγω κακοσμίας Facebook Twitter
1

Μήνυση κατά της αεροπορικής εταιρίας American Airlines υπέβαλε μία οικογένεια από το Μίσιγκαν στις ΗΠΑ, καθώς το πλήρωμα την απομάκρυνε από την πτήση, λόγω σωματικής κακοσμίας.

Ο Yehuda Yosef Adler, η σύζυγός του Jennie και η νεαρή κόρη τους, απομακρύνθηκαν από τη συγκεκριμένη πτήση προς το Ντιτρόιτ τον περασμένο Ιανουάριο. Η οικογένεια υποστήριξε ότι το προσωπικό του αεροσκάφους έκανε σχόλια περί της ορθόδοξης εβραϊκής τους πίστης.

Η αεροπορική εταιρία American Airlines σε δήλωσή της υποστήριξε ότι η απόφαση για απομάκρυνση της οικογένειας από την πτήση δεν είχε να κάνει με θρησκευτικούς λόγους αλλά στο γεγονός ότι επιβάτες στην ίδια πτήση παραπονέθηκαν για την κακοσμία του κ. Adler.


Η αγωγή, που κατατέθηκε στο Τέξας, αναφέρει δυσφήμηση, συναισθηματική δυσφορία και διακρίσεις σχετικά με τη θρησκεία. Ο κ. Adler ισχυρίζεται ότι η οικογένειά είχε καθίσει στο αεροπλάνο για όχι περισσότερο από πέντε λεπτά, όταν μέλος του προσωπικού του είπε ότι υπήρχε έκτακτη ανάγκη και πως έπρεπε να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.


Όταν έφυγαν από το αεροπλάνο ο κ. Adler ισχυρίστηκε ότι το προσωπικό του είπε πως ο πιλότος έβγαλε την οικογένεια από το αεροσκάφος λόγω κακοσμίας.


Στη μήνυση αναφέρεται ότι μέλος του πληρώματος «έκανε μια αποτρόπαια και υποτιμητική δήλωση λέγοντας στην οικογένεια Adler ότι γνώριζε πως οι Ορθόδοξοι Εβραίοι κάνουν μπάνιο μία φορά την εβδομάδα».


Η οικογένεια Adler υποστήριξε ότι πλησίασε ανθρώπους στην πύλη επιβίβασης και τους ρώτησε μπορούσαν να αντιληφθούν κάποια κακοσμία πάνω τους. Επίσης υποστήριξαν ότι ρώτησαν τουλάχιστον 20 ανθρώπους και ουτε ένας από αυτούς είπε ότι μπορούσαν να ανιχνεύσουν κάτι δυσάρεστο. Ο κ. Adler υποστήριξε ακόμα ότι το επίμαχο πρωινό όλη η οικογένεια είχε κάνει μπάνιο.


Αφότου απομακρύνθηκαν από την πτήση, τους δόθηκε δωμάτιο ξενοδοχείου και γεύματα και τοποθετήθηκαν σε μια πτήση για το Ντιτρόιτ το επόμενο πρωί. Ωστόσο βρέθηκαν χωρίς τις αποσκευές τους καθώς δεν αφαιρέθηκαν από την αρχική τους πτήση.


Σε δήλωση της η αεροπορική εταιρεία στο Fox News ανέφερε ότι « ζητήθηκε από την οικογένεια Adler να απομακρυνθεί από το αεροσκάφος καθώς πολλοί επιβάτες και το πλήρωμα παραπονέθηκαν για την σωματική κακοσμία του κ. Adler. Η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την άνεση των επιβατών μας»


«Καμία από τις αποφάσεις που έλαβε η ομάδα μας για την αντιμετώπιση αυτής της ευαίσθητης κατάστασης δεν βασίστηκε στη θρησκεία του κ. Adler» κατέληξε η δήλωση της αεροπορικής εταιρίας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Διεθνή / Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν θα είχε νόημα μόνο αν υπάρχει εγγύηση πως μπορεί να εξουδετερώσει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντόου
LIFO NEWSROOM
Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Η ΕΕ θέλει να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης - Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν λάβει υπόψη την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση νερού που απαιτεί ο τομέας αυτός.
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Διεθνή / Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 200 δισ. ευρώ από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέσω επενδύσεων υψηλότερου ρίσκου, αποφεύγοντας τη νομική σύγκρουση της κατάσχεσης και ενισχύοντας την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν: Πρωτοφανής συντονισμός Μυστικών Υπηρεσιών και τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ εισχώρησε στο Ιράν: Οι Μυστικές Υπηρεσίες, η τεχνολογία, οι «μεταμφιέσεις»

Απόρρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, hack σε τηλέφωνα, δορυφορικές εικόνες και εξελιγμένοι αλγόριθμοι δημιούργησαν μια «τράπεζα στόχων» που επέτρεψε ταυτόχρονες ακριβείς επιθέσεις κατά στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρήγμα στον Λευκό Οίκο: Η οργή Τραμπ για την Τούλσι Γκαμπάρντ και οι προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο με Ιράν

Διεθνή / Νέα ρήξη στον Λευκό Οίκο: Οργή Τραμπ για την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Γκαμπάρντ για τα πυρηνικά του Ιράν

Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τούλσι Γκαμπάρντ προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν, προκαλώντας ένταση στον Λευκό Οίκο - Πώς αντιδρά ο Τραμπ και τι σημαίνει για τη στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ναι το βρήκαμε τώρα. Αντί να ντραπούν που δεν έκαναν ένα μπάνιο πριν πετάξουν με αεροπλάνο παίζουν το χαρτί του αντισημιτισμού μπας και πλουτίσουν. Αλλά θα μου πεις πιθανότατα ήταν προσχεδιασμένο. Κι εγώ πάντως παράπονα θα έκανα αν ήμουν αναγκασμένη να πετάξω υπό αυτές τις συνθήκες. Εδώ στο λεωφορείο και δεν αντέχεται.