Άγνωστοι έριξαν δεκάδες φόλες στον λόφο Φιλοπάππου - Σκυλιά στο χειρουργείο

Άγνωστοι έριξαν δεκάδες φόλες στον λόφο Φιλοπάππου - Σκυλιά στο χειρουργείο Facebook Twitter
1

Άγνωστοι πέταξαν σήμερα δεκάδες φόλες στον λόφο Φιλοπάππου με σκοπό να σκοτώσουν αδιακρίτως σκυλιά και γάτες, σύμφωνα με φιλόζωους και ιδιοκτήτες ζώων της περιοχής, που κατήγγειλαν το γεγονός στο LiFO.gr. 

Εκμεταλλευόμενοι την απουσία καμερών, οι δράστες άφησαν λουκανικάκια που περιείχαν αγκίστρια, βίδες και ρινίσματα σε μία ακτίνα περίπου δύο χιλιομέτρων, όπως περιγράφει ο Γιώργος Τριανταφύλλου, ένας από τους ανθρώπους που μάζεψε με τα χέρια τους τις φόλες.

Οι παγίδες θανάτου έγιναν αντιληπτές στις 4:30 το μεσημέρι, όταν ο σκύλος μιας άλλης γυναίκας, της Αγγελικής Κωστοπούλου, έφαγε μερικά από αυτά τα λουκάνικα και άρχισε να σφαδάζει από πόνους. Αμέσως ειδοποίησε τους γύρω της, πολλοί από τους οποίους είχαν επίσης βγει με τα σκυλιά τους για βόλτα. «Είχε παντού, στα πλακόστρωτα, στις ελιές, στο χώμα. Το πρωί δεν υπήρχε τίποτα, τα έβαλαν το μεσημέρι», εξηγεί ο κ. Τριανταφύλλου. «Ήταν ακόμη κολλώδη, τα είχαν μόλις αφήσει, από την είσοδο στην πλευρά των Πετραλώνων».

Άγνωστοι έριξαν δεκάδες φόλες στον λόφο Φιλοπάππου - Σκυλιά στο χειρουργείο Facebook Twitter
Άγνωστοι έριξαν δεκάδες φόλες στον λόφο Φιλοπάππου - Σκυλιά στο χειρουργείο Facebook Twitter

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και δέκα άτομα μάζεψαν συνολικά πάνω από 100 φόλες, ενώ τουλάχιστον δύο σκυλιά κατέληξαν στο χειρουργείο με την τύχη τους να παραμένει αβέβαιη. Οι κτηνίατροι κάνουν προσπάθειες για να σώσουν τα σκυλιά που έφαγαν τις φόλες, καθώς δελεάστηκαν από το κρέας στο οποίο ήταν κρυμμένες. 

«Είναι σοκαριστικό. Το σκυλί μου είναι 8,5 ετών και τον πάω εκεί "από πάντα". Πάνε παιδιά που ασχολούνται με τα ζώα, πάμε κάθε μέρα», καταλήγει ο κ. Τριανταφύλλου. Οι ιδιοκτήτες ζώων ενημέρωσαν την ίδια ώρα και τους φύλακες και σκοπεύουν να καταθέσουν μήνυση κατ' αγνώστων.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Και πριν αλέκτωρ λαλήσει... (τα έγραφα σε άλλο σχόλιο πριν 1 ώρα περίπου).Θα πέσουν βροχή πάλι τα σχόλια σε αυτήν την είδηση "ω, μα τι τέρατα είναι αυτοί""πωπω, κλαψ λυγμ, μα γιατί να υπάρχουν τόσο άσχημοι άνθρωποι""αίσχος, το ανθρώπινο είδος είναι ένα μάτσο χάλια""είναι θέμα παιδείας" (αυτό κολλάει παντού. Για το παρκάρισμα σε θέσεις αμεα, για το κάπνισμα, για τα αδέσποτα, για την διαφθορά στις δημόσιες υπηρεσίες. Η Παιδεία είναι μια γενική καραμέλα δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν).Και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα μιλήσει για το αυτονόητο: Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των Δήμων να περιθάλπουν ΟΛΑ τα αδέσποτα. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΝΟΜΟΣ του ελληνικού κράτους, τον οποίο ΟΛΟΙ οι Δήμοι αγνοούν επειδεικτικά.Οι Δήμοι οφείλουν να προσφέρουν στα αδέσποτα καλές και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης - έτσι λένε οι νόμοι. Εδώ και 10-12 χρόνια.Οσο τα αδέποτα ζώα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και απροστάτευτα στους δρόμους, ΠΑΝΤΑ θα βρέθεί κάποιος σκατόψυχος να τα κακοποιήσει.Το ότι ένας ανώμαλος κακοποιεί ζώα είναι μόνο η μία πλευρά του προβλήματος. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί, ακόμα και αν ο ανώμαλος συλληφθεί και τιμωρηθεί παραδειγματικά (όπως του αξίζει).Πότε θα αναφερθούμε επί τέλους στις ευθύνες του κράτους; Πότε θα πιέσουμε τους Δήμους για το αυτονόητο: να τηρήσουν τους νόμους!Πότε θα ασχοληθούμε με το απλό γεγονός ότι τα αδέσποτα δεν πέφτουν από τον ουρανό; Υπάρχουν κάποιοι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ λόγοι που οι δρόμοι είναι γεμάτοι αδέσποτα. Πότε θα αναγνωρίσουμε το πως γεμίζουν (και από ποιούς) οι δρόμοι με αδέσποτα; Πότε θα αποτρέψουμε τις αιτίες;Αλλά κανένας δεν ενδιαφέρεται. Μόνο κάθε φορά που κάποιος σκατόψυχος κακοποιεί ένα ζώο, στηθοδερνόμαστε στα σόσιαλ ωιμέ, βαβαί, κλαψ κλαψ, κλαψ μα τι κακός που είναι αυτός (και τι καλοί που είμαστε εμείς).Και αφού φιλοσοφήσουμε ανώδυνα για άλλη μια φορά γύρω από την κακία των ανθρώπων (και την δική μας ανωτερότητα) θα κάτσουμε πάλι στον καναπέ μας, υποστηρίζοντας ότι "είναι θέμα παιδείας".Μέχρι την επόμενη κακοποίηση, που θα κάνουμε πάλι τα ίδια.